måndag 5 juli 2021

Portföljen fortsätter sin fina tillväxt. Nu värd 4 miljoner kr!

Idag kan jag fira att portföljen äntligen passerade 4 miljoner kronor. Det är en fantastisk milstolpe i mitt sparande och det har vart mycket slit för att komma dit jag är idag. Efter många års sparande samt investerande har portföljen äntligen börjat växa på sig lite snabbare över tid. Man kan säga att snöbollen är i rullning. Det var mindre än 2 månader sedan portföljen passerade 3.9 miljoner kronor och idag passerade portföljen 4 miljoner kronor. Ser vi tillbaka så har portföljen växt från 970 000 kr till 4 miljoner kronor på strax under 59 månader. Det innebär att portföljen växt med i snitt 51350 kronor varje månad så länge denna blogg har funnits. 

Nuvarande portfölj ser ni här under: (observera att alla inköpspriser inte stämmer pga swingtrading)


Tyvärr är inte dagens avkastning med då avkastningen uppdateras dagen efter hos Avanza. Men räknar vi in den har portföljen avkastat nästan 30 % i år. Det har med det sagt vart ett kanonår för portföljen och den har tagit rejäl revansch sen fjolåret. 

Med det sagt fortsätter jag min aktiva strategi i kombination med Avanza Zero. Jag siktar nu vidare mot 4.1 miljoner kronor som jag inte tror ligger är alldeles för långt borta.

I det korta perspektivet är det bara att glädjas av den positiva börsutveckling vi har just nu. Hoppas lyckan håller i sig även framöver.

Önskar alla läsare en trevlig vecka och lycka till med ert sparande.

Mvh Slimis


20 kommentarer:

 1. Grattis!

  En allt större portfölj har såklart förutsättningar att ta en 0,1 MSEK-sprint snabbare än en liten - allt annat lika - så det dröjer nog inte länge till 4,1. Men vi har haft mycket positivt börsklimat länge nu (med kortare hickningar) och hur länge fortsätter det?

  Även om börsen i snitt går upp 9-10%/år (nominellt) så är det sällan den går upp just 9-10%...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningssmålänningen.

   Grattis själv till 2.5 MSEK.

   Som du skriver har milstolparna gått lite snabbare den senaste tiden. Men på sikt räknar jag med lite lugnare utveckling. Hur länge uppgången varar innan vi får en korrigering är givetvis svårt att säga. Men det är inget jag tänker något nämnvärt på. Jag ökar på i mina innehav när jag tycker läget är rätt och jag har pengar att investera. På längre sikt har det gett en bra avkastning.

   Fortsatt lycka till mot nästa milstolpe och tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Grattis! Riktigt stort. Fyra miljoner har jag satt som mitt slutliga mål så känns extra bra att se att det är möjligt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tysta investeraren.

   Håller du bara i och fortsätter investera varje månad så är du också snart här. När man väl kommer upp i lite större portföljstorlek så går det betydligt fortare än det gjorde i början. Har för mig Warren Buffet har sagt att de första hundra tusen dollar är de svåraste. Sen går det lättare men sparandet över tid. Du har ju kommit riktigt långt på din resa och det är bara njuta nu framöver. Jag är säker att du når både 4 miljoner och mer om du vill.

   Fortsatt lycka till.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Tjohoo Slimis!!! 4.0 mkr!!! Det är riktigt stort, fantastisk siffra att nå fram till! Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Som du skriver är 4 mkr en fantastisk siffra. Ett bevis på att långsiktighet och regelbundet sparande lönar sig på sikt. Hur ligger du själv till med portföljen just nu?

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. 30% YTD är inte fy skam. Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ZeroStrategi.

   Var uppe i 29.96 % så var riktigt närma 30 %. Tyvärr har portföljen tappat sedan ATH så lyckan blev kortvarig i det korta perspektivet.

   Men det är bara fortsätta kämpa på så fortsätter portföljen växa på sikt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Tjena,
  Vad roligt. Bra gjort.
  Potentialen är kanske inte störst i Handelsbanken men man kan ju addera extra avkastning genom att byta fram och åter mellan A och B aktierna när tillfälle ges.

  Mvh petrusko

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej petrusko.

   Handelsbanken har underpresterat sedan aktien toppade i början av 2017. Jag tittar dock framåt och hoppas att banken kan visa bättre styrka nu framöver. Lyckas Handelsbanken att bli en mer digital bank samtidigt som de får ner kostnaderna tror jag det kan bli riktigt bra på sikt. Kan jag även köra lite arbitrage i aktien är även det ett plus i kanten. Den som lever får se hur det går :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Grattis! Jag försöker dock lära mig själv att portföljvärdet endast har betydelse om du tänkt sälja. Det kan komma en krasch imorgon och då är portföljvärdet inte värt någonting. Jag tycker själv det är oerhört svårt att koppla bort "ökat portföljvärde"= bra, "minskat portföljvärde" = dåligt. Det är kul när innehaven stiger i värde, och jag har mer och mer börjat sälja sånt jag tror har "maxat ut sig", för att plocka hem vinstern och investera i sånt som har potential, eller bara för att parkera pengarna i någon preff eller D-aktie så länge tills det kommer en sättning.

  Att sitta kvar i båten visade sig vara en dum strategi, sett till hur vår portfölj presterade under 2020. Dock var riskspridningen och mängden cash tveksam, vilket nu är åtgärdat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Jag tycker det är viktigt att portföljvärdet stiger över tid även om jag inte tänkt sälja just nu. Sen får man givetvis räkna med att det kommer dippar över tid. Att sälja en vinnare kan vara en bra ide. Men är det ett riktigt bra bolag fortsätter det ofta stiga över tid och risken finns att man även säljer bort sig. Det är inte helt lätt att veta hur man ska göra på börsen och ibland gäller det att ha lite tur också för att lyckas.

   Fortsatt lycka till med din portfölj och tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 7. Wow, fantastiskt! Grattis och bra jobbat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fumlan.

   Tack för de fina orden. Bra jobbat även du. Både med din blogg och ditt sparande :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 8. Stort grattis! Inte långt kvar nu tills du kan checka ut om du önskar!
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Arbetsplanen.

   Det skulle vara kul om man kunde nå ekonomisk frihet innan 40 årsdagen. Men med 2 barn är det lite mer utmanande. Men inget är omöjligt så länge man har viljan och kämpar på. Investerar man långsiktigt och har tålamod blir man tids nog belönad.

   Fortsatt lycka till på din resa och tack för din kommentar Arbetsplanen.

   Mvh Slimis

   Radera
 9. Wow!
  Inspirerande.
  Grymt bra jobbat. Jag har en bra bit kvar till dina summor men det är kul att se att det är möjligt att nå dit utan att ha höga löner.
  Nu sparar jag lite mindre än du gör så det kommer ta lång tid för mig att nå så höga summor i portföljen. Men jag ska dit en vacker dag!

  Lycka till och trevlig semester!

  Mvh PB?
  www.pappa-betalar.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PB?

   Har man bara en bra vana att spara lite pengar varje månad blir det tids nog en större summa. Det gäller dock att ha tålamod och inte ha för bråttom. Jag är säker på att även du tids nog får en riktigt bra ekonomi. Du har ju redan nu kommit en bra bit på resan och fortsätter du på samma spår blir du tids nog mer belönad än idag.

   Lycka till även du och trevlig semester!

   Mvh Slimis

   Radera