torsdag 2 augusti 2018

Fortsatt att öka på i H&M idag

För ett par veckor sedan minskade jag i H&M och ökade i Lundbergsföretagen. Idag fortsatte H&M ner likt börsen i övrigt och jag valde att köpa tillbaka de sista H&M aktier jag tidigare sålde. 100 Lundbergsföretagen såldes för 282.40 kr st och istället köptes 200 st H&M aktier för 132.16 kr st. Med detta köp är jag åter fullinvesterad vad det gäller H&M och det kommer inte bli några ytterligare köp. Som jag skrivit om tidigare kan det bli aktuellt att tids nog minska lite på innehavet om kursen i framtiden skulle stå högre, alternativ att jag skulle hitta någon annan intressant investering.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig Torsdag :-)

6 kommentarer:

 1. Härligt med alla aktivitet Slimis men vad hände med långsiktigheten? ;) Skojar lite bara och är övertygad om att du har en plan bakom allt. Mot 2 millar nu! :)

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
 2. Hej Frihetsmaskinen.

  När det gäller BillerudKorsnäs och JM blev inte ägande så långvarigt. Men det är inte omöjligt att jag tar in dem i portföljen igen när tillfället känns rätt. Just nu känns det rätt att åter öka på i H&M men jag är som sagt öppen för att minska mitt innehav igen ifall jag hittar något annat som känns mer intressant. Jag är även långsiktig i mina andra kärninnehav även om det blir en del aktivitet ibland :) Vi får hoppas att vi båda når 2 miljoner snart. Det är som sagt bara en tidsfråga ;)

  Tack för kommentar! :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Vilken H&M-trader du är :)
  Vi får hoppas att H&M går bra på sikt, Stefan Persson verkar ju tro på bolaget eftersom han investerat någon miljard senaste tiden. Tiden får utvisa om han vet något ingen annan vet, men han är ju också mer långsiktig än de flesta på marknaden.

  SvaraRadera
 4. Hej Minimalistspararen.

  Haha :) Jag har ju investerat lite mindre än Stefan Persson men även jag hoppas och tror på H&M på lite längre sikt. Har själv ägt aktien i perioder sen 2012 och på även om det är kämpigt just nu hoppas jag H&M återhämtar sig till viss del och ger en skälig avkastning framöver. Men det har som sagt tagit lång tid att vända skutan men jag har fortsatt förtroende för bolaget och har inga planer på att sälja mina aktier i dagsläget. Den som lever får se hur bolaget går framöver :-)

  Tack för kommentar.

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera
 5. vad är det som får dig att prioritera H&M framför tex Kappahl, MQ eller andra bolag på börsen?
  Eilertrules

  SvaraRadera
 6. Hej Eilertrules.

  Jag har alltid gillat H&Ms affärsmodell eftersom den varit framgångsrik historiskt. Nu har det ju gått sämre ett bra tag men jag hoppas att bolaget tids nog kan återfå lönsam tillväxt igen. När det gäller klädbolag nöjer jag mig med att äga H&M. Branschen är hårt konkurrensutsatt och jag prioriterar H&M före de andra klädbolag av flera skäl. Främst för att bolaget är större men även att de har en mer internationell exponering. Jag tänker i samma banor när det gäller byggbolag där jag valt Skanska som top pick.

  Tack för kommentar :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera