måndag 11 juni 2018

Ökar i Skanska

Idag tog jag beslutet att stärka mitt ägande i Skanska. Ytterligare 50 aktier har köpts in för 159.50 kr st. Skanskas aktie var för 1 år sedan betydligt högre värderad än den är idag. Som ni ser på grafen nedan har aktien nu kommit ner på mer rimliga nivåer. Jag köpte mina 250 första aktier för runt 180 kr st. Nu i efterhand har det inte vart någon bra affär. Men precis som mina övriga innehav är jag långsiktig i mina investeringar och jag tror att Skanska kan ge en skälig avkastning på lite längre sikt. Jag passar därför på att öka mitt innehav när många andra är skeptiska till bolaget. Framförallt ser jag det som ett bättre köp idag än för ett år sedan. Byggbolagen är överlag pressade idag och har man tålamod tror jag även att Peab och NCC kan vara ett ok köp på lite längre sikt. Jag väljer dock Skanska som mitt top pick i sektorn eftersom jag vill ha mer exponering mot utlandet än de andra byggbolagen har. Skanska har även historiskt presterat väldigt bra även om bolaget är i en svacka just nu. En annan som skrivit om Skanska den senaste tiden är Frihetsmaskinen som jag rekommenderar att ni läser. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Hur ser du på Skanska som en långsiktig investering?

4 kommentarer:

 1. Är själv lång i Skanska, ligger unt -85 i dagsläget, osäker om jag vill öka mer. Dock tror jag de är ett säkrare kort än många byggnadsutvecklare t.ex. JM, K2A etc...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Har dålig koll på de andra bolag du nämner men har tittat lite närmare på JM. Dock har det aldrig blivit någon investering där. I dagsläget är jag nöjd med Skanska inom bygg. Håller iallafall tummarna att Skanska blir bra på sikt för oss ägare :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Har Skanska sedan länge och nu även köpt in mig i NCC och JM
  Bo behöver vi och trots dipp så kommer stora bolag i 08, som JM, komma stärkta ur en dipp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nyttboende och liv via börs och sparande.

   Både NCC och JM har ju tappat rejält sen toppen men det är ju alltid svårt att säga när det är ett bra köpläge. Billigt kan ju alltid bli billigare precis som dyrt kan bli dyrare. Men jag hoppas både din investering i NCC samt JM blir bra på sikt :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera