onsdag 27 juni 2018

Månadens inköp samt lite förändring i portföljen

Då var det åter den 27:e och med det kom det in en ny lön på kontot. Det blev även en extra insättning till aktiekontot då jag fått in lite pengar på annat håll. Men framförallt hade jag en riktigt bra månad på jobbet med både övertid och storhelgs OB.

Till och börja med har jag åter minskat lite i H&M inför rapporten. 100 aktier har sålts för 138.50 kr st. Blir det ett kraftig reaktion ner efter rapport kanske jag köper tillbaka dessa billigare. Annars är jag nöjd med nuvarande innehav. Jag har även avyttrar mina 200 aktier i Latour. Dessa såldes för 95.05 kr st. Jag gillar fortsatt Latour men väljer att lägga dessa pengar i mina andra innehav som jag vill stärka upp på sikt.

Vad har jag då köpt in?

300 st Handelsbanken A för 97.50 kr st.
100 st Industrivärden C för 173 kr st
 50 st Lundbergsföretagen 274.20 kr st.
 50 st Wallenstam 80 kr st.

I och med dessa köp stärker jag upp mitt ägande i framförallt Lundbergsföretagen och Industrivärden. Båda dessa investmentbolag var länge väldigt dyra och därför har jag inte velat köpt in några nämnvärda mängder aktier. Som det ser ut just nu är många skeptiska till börsen och det passar mig bra då jag kan handla billigare. Framöver är tanken att fortsätta öka i framförallt Lundbergsföretagen men jag vill även öka på i Industrivärden, Wallenstam och Investor. Även Investor börjar komma ner en del i pris efter att ha vart högt värderat en längre tid. Kanske går det att köpa investmentbolaget ner mot 300 kr framöver? Annars står portföljen och stampar. Mina största Innehav H&M och Handelsbanken har stått emot den senaste tidens nedgång bra. Mina investmentbolag har underpresterat samtidigt som mina fastighetsbolag har gått helt ok. Senaste månadens avkastning ligger ca 1% bättre än index. Min portföljs nuvarande värde ligger på ca 1 558 000 kr. Trots ett bra sparande den senaste tiden så ökar inte portföljens värde. Det är helt enkelt svårt att öka portföljens värde just nu när börsen är orolig för sämre tider, handelskrig, räntehöjningar mm. Men eftersom mitt sparande är på längre sikt fortsätter jag spara som vanligt och hoppas på en bra avkastning på lite längre sikt. Den riskfria räntan som finns idag känns inge vidare lockande.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen 


Har du gjort något köp nu vid lön?

5 kommentarer:

 1. Har inte gjort ett endaste inköp faktiskt. Har sålt av 50% i gamla surdegen Prospect Capital då det ryktas om en usel kvartalsrapport med kraftigt minskat NAV. Borde sålt för evigheter sen...

  Buffrar upp lite cash inför framtiden, då det stormar rejält kring Trump och Kina. Har man cash när det faller rejält är man en vinnare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde fråga dig varför du säljer Latour? Alla andra verkar höja denna aktien till skyarna och köper som aldrig förr. Själv tycker jag att DA är för låg i nuläget, kanske blir något i framtiden när vi fått igång utdelnings-snöbollen rejält.

   Radera
  2. Hej Snålgrisen. Tråkigt med surdegar och precis som du skriver kan det vara värt att sälja av dessa. Bästa vore ju om man inte investerar i bolag av sämre kvalitet men det händer ju även att bra bolag kan missköta sig, alternativt att deras förutsättningar förändras. Jag gillar Latour men men känner samtidigt att jag vill fokusera mer på framförallt Lundbergsföretagen men även Wallenstam. Man kan ju inte äga allt på börsen :-) Får hoppas det blir fina köplägen framöver. Själv har jag ingen vidare kassa längre efter att åter investerat de likvider jag låg utanför börsen med drygt 1 år. Nu framöver fortsätter månadssparandet som vanligt.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Kanske dum fråga, men:
  Blir det inte lite kaka på kaka att öka i Lundbergs och Industrivärden då 19% av Lundbergs består just av Industrivärden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Unknown.

   Ingen fråga är dum :-)

   Du har helt rätt att det blir lite kaka på kaka. Egentligen skulle Lundbergsföretagen räcka. Men tyvärr är direktavkastningen så pass låg och jag vill inte sälja av aktier. Tanken är att tids nog kunna leva på utdelningar och därför måste portfölen till viss del bestå av bolag som delar ut lite mer. Genom Lundbergsföretagen får jag framförallt en aktiv förvaltning. Det får jag ju även genom Industrivärden men jag ser ändå industrivärden som en bättre utdelningsaktie. Lundbergsföretagen kommer troligtvis ha en bättre substanstillväxt då investmentbolaget återinvesterar utdelningen i bolaget till största del. Hoppas detta svar kan ge en bild hur jag tänker :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera