torsdag 10 november 2016

Löneökning

Idag fick jag besked om att jag ska få löneökning. Som jag skrivit om tidigare har min timlön ökat endast 10 kr i timmen de senaste 4 åren. Nu ska lönen helt plötsligt gå upp 11  kr i timmen. Helt otroligt med en löneökning som är större på ett enskilt år än de 4 sista åren tillsammans. Min andra arbetsgivare höjer samtidigt lönen med 6 kr timmen. Troligtvis får jag löneökningen retroaktivt ca 6 månader tillbaka och det borde bli drygt 10 000 kr minus skatt iallafall. Kan erkänna att det känns lite mer motiverande att jobba när lönen blir skälig för det jobb man utför. Att jobba med en alldeles för låg lön känns inte alls motiverande långsiktigt. Nu är det bara hoppas dessa pengar kommer i slutet av denna månad :) Planen är de extra pengarna inte ska gå till någon onödig konsumtion utan bygga vidare på pengamaskinen, Aktierna jag funderar på till slutet av månaden kommer jag avslöja närmare när månaden närmar sig sitt slut ;) 

Hur såg er löneökning ut i år och är ni nöjda med den?

18 kommentarer:

 1. Gratulerar! Hamnade själv på 9,6/h upp. Blir några extra CAST, AXFO, HM eller SHB extra i månaden ;) Mvh KTD

  SvaraRadera
 2. Gratulerar du också ;) Kul när det går bra :-) Finns helt klart några fina bolag som lockar just nu :-) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Grattis, vad kul! Nu får jag jobba lite hårdare på mina investeringar så du inte går om för mke ;).

  Jag kör ju eget så får se till att skapa egna lönehöjningar. Höjde min debitering 5% i somras och i samband av nya jobb satte jag ett högre pris. Trots det drar jag in väldigt små summor dock ;).

  Men roligast är ju utdelningshöjmingarna!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Ja vi jobbar hårt för våra mål och det är bra ;) Härligt att du kan ta ut lite högre pris. Kan tänka mig att man inte kan vara alldeles för generös när man är egen företagare. Men samtidigt måste man ha en bra balans så man inte tappar kunder till konkurrenter. Som du säger kommer våra utdelningar vara viktigare i framtiden. Då kommer pengarna jobba hårdare och vi ta det lugnare :) Mvh Slimis

   Radera
 4. Härligt att höra! Själv höjde jag min lön med 9.15% när jag i somras gick över från bemanningsföretaget till att bli anställd direkt vid uppdragsgivaren. Min lön är fortfarande relativt låg och jag kommer antingen att förhandla upp den nästa vår eller söka mig efter nytt jobb.
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland är det tyvärr endast att byta arbetsgivare som hjälper mot dålig lön. Härligt att du fick en ökning iallafall. Då går det åt rätt håll iallafall :) Mvh Slimis

   Radera
 5. Gratulerar till löneökningen! Hur mycket har du själv möjlighet att påverka löneförändringen? Av texten att döma så är det arbetsgivaren som enhälligt bestämmer nivån.

  Jag har fortfarande lite tid kvar med studier men jag funderar på att öka antalet timmar vid pokerborden igen för att på så sätt "få löneökning" och dryga ut köpförmågan på börsen. Det är härligt när investeringar motiverar till att öka inkomst och sparande!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arbetsgivaren följer kollektivavtal men endå finns viss individuell lönesättning. Nya som kommer in kan ha högre ingångslön även om de har mindre arbetslivserfarenhet. Det är väll arbetsgivarens sätt att locka in ny personal men är inte helt rättvist mot oss som redan jobbar här. Bra att du pluggar det ger mycket om man får ett jobb man trivs med. Verkar finnas mycket pengar i poker om man är duktig. Har tyvärr sett många som spelat bort mer än dom har råd med. Själv spelar jag aldrig om pengar. Fortsatt lycka till med dina studier. Mvh Slimis

   Radera
  2. Helt rätt att hålla sig borta från spel och dobbel. Jag är medveten om att min inkomst i vissa fal tyvärrl är någon annans olycka. En aspekt av pokern jag får leva med.Till skillnad från aktiemarknaden så kan inte alla gå vinnande ifrån bordet.

   Jag hoppas att arbetsgivaren är klok och ger er som har erfarenhet belöning för det. Det finns en anledning till att jag har döpt mig till Humankapitalisten, jag värderar humankapital väldigt högt. Jag håller tummarna för fortsatta lönelyft likt denna gång!

   //Humankapitalisten

   Radera
  3. Tack Humankapitalisten :) Precis som du skriver ska ju längre arbetslivserfarenhet belönas. Får hoppas du får fina löner så småningom. Mvh Slimis

   Radera
 6. Grattis till en välförtjänt löneökning! Klokt att redan nu sätta av delar eller hela ökningen till ökat sparande. Det är ju oftast pengar man inte riktigt räknat med ändå för att få livet att gå ihop. Min ökning blev helt OK för 2016. Får se vad det blir nästkommande år. Vad jag vet är min chef nöjd med min insats så det bör ju leda till ökning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt om man kan påverka lönen lite grann. Helt rätt att du ska ha en bra lön när du jobbar på bra och sköter dig. Vi får hoppas att vi båda får rejäla ökningar även nästa år :-) Mvh Slimid

   Radera
 7. Grattis till lönehöjningen! Det låter som en rätt saftig justering och kanske lite oväntat också. Oväntade pengar är de bästa pengarna. Eh, kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltid kul när det blir lite mer än man räknat med. Bara hoppas det fortsätter i rätt riktning. Tack för kommentar. Mvh Slimis

   Radera
 8. Grattis till löneökningen! Alltid trevligt när man får flera månaders löneökning retroaktivt. Blir som en välkommen bonus på det sättet.

  Själv har jag inte haft mitt slutgiltiga lönesamtal ännu men det första var bra och cheferna var nöjda så känner mig inte särskilt orolig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Jo med tanke att jag stod still i lön förra året så känns det toppen. Får hoppas du också får en rejäl löneökning. Mvh Slimis

   Radera
 9. Hej! Skulle gärna komma i kontakt med dig gällande ett samarbete. Du når mig på hanna@adprofit.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna. Är tyvärr inte intresserad av något samarbete. Tack endå och lycka till. Mvh Slimis

   Radera