måndag 15 juli 2024

Köpt Hufvudstaden aktier för 3.77 MKR

Då var det åter Måndag och nya möjligheter. I Fredags sålde jag av hela mitt innehav i Hufvudstaden. När det gäller börsen gäller det ju att ha tålamod men ibland blir det lite sämre med det. 

Idag har i alla fall fastighetssektorn gått åt det svagare hållet och efter att ha tänkt till under helgen valde jag idag att återköpa totalt 28515 aktier i Hufvudstaden. Så här i efterhand hade jag lite tur att kunna återköpa billigare idag. Annars hade jag fått leta efter någon annan investering men jag valde som sagt att köpa tillbaka dessa aktier lite billigare just nu. Det innebär att jag fortsätter stärka mitt ägande i Hufvudstaden om vi jämför med innehavet jag hade i Fredags. Samtliga aktier har återköpts drygt 30 öre billigare per aktie men jag fick även in lön från Norge idag och kunde därför skjuta till 13220 kr till det långsiktiga sparandet. Totalt återköptes i alla fall Hufvudstaden aktier för ett pris på runt 9000 kr lägre än jag sålde för i Fredags och denna vinst har återinvesterades i fler aktier i Hufvudstaden. Innehavet har därmed ökat från Fredagens 28351 aktier till dagens 28515 aktier. 

Dagens transaktioner ser ni här under:


Förutom dessa transaktioner köptes även 100 aktier för 132.20 kr per styck men de kom inte med på bild.

Ni får för den delen ursäkta om detta inlägg ser rörigt ut. Jag har nyligen köpt en ny dator och inte lärt mig redigera så bra på den. Jag vill dock ändå uppdatera här på bloggen om mina tankar och mina långsiktiga investeringar och på sikt är det tänkt att lära mig redigera lite bättre även på den nya datorn.

Gällande Hufvudstaden är jag fortsatt osäker hur kursen kommer gå i närtid. Men på lite längre sikt hoppas jag givetvis fortsatt på en uppvärdering av både Hufvudstaden och fastighetssektorn överlag.


Som vanligt kommer det uppdatering här på bloggen om någon ny affär görs. Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-)

fredag 12 juli 2024

Sålt av i Hufvudstaden

 Då var det åter Fredag och nya möjligheter. Idag tog jag beslutet att sälja av hela mitt innehav i Hufvudstaden. 28351 st aktier har sålts för 132.50 kr per aktie. Anledningen till försäljningen är inte att jag är negativ till bolaget på längre sikt. Det är snarare dåligt tålamod från min sida för en uppvärdering av aktien och på senare tid är marknaden allt mer positiv till fastighetsrelaterat överlag. Jag valde därför att trycka på sälj knappen efter att de senaste månaderna ökat på mitt innehav. Försäljningen innebär en vinst för mig men Hufvudstaden har presterat sämre än index sedan jag valde att investera här. Även om jag lyckats med lite kortsiktig handel i aktien ligger jag detta år efter index när jag jämför min avkastning. Men så kan det vara när man har en aktiv strategi och inte endast kör med indexfonder.

Om detta beslut är rätt eller fel lär väll visa sig nu framöver. När vi ser på aktien har iallafall blankningen ökat på senare tid så det är inte alla som tror på en uppvärdering här framöver. För egen del tror jag fortsatt på en uppvärdering på lite längre sikt men hur det går på kort sikt är jag mer osäker på.

Hur jag ska placera likviderna från försäljningen vet jag inte än. Jag lär ta en funderare på det.

Förövrigt är jag i Norge och jobbar just nu och det går bra förutom lite hemlängtan. Om drygt en månad är mitt uppdrag över här iallafall och det blir skönt att komma hem till Sverige igen tids nog. 


Jag hoppas ni läsare har en bra sommar iallafall och en trevlig semester ni som inte jobbar. 

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs och nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig helg :-)