fredag 22 april 2022

Minskat Essity. Ökat Lundbergföretagen samt tagit in Netflix i portföljen

 Det var ett tag sedan jag uppdaterade här på bloggen. Tyvärr har jag haft en del problem på jobbet så jag har inte mått helt bra den senaste tiden. Men efter regn kommer solsken och jag börjar må bättre igen.

Idag kom iallafall Essity med sin kvartalsrapport. Det var tänkt att rapporten skulle publiceras nästa vecka men av någon anledning släpptes den idag istället. För er som följer bloggen köpte jag in 500 stycken aktier efter utdelningen på 7 kr per aktie hade avskiljts. I senaste rapporten såg det mesta mörk ut för Essity och det sågs ingen bättring i närtid. Det gjorde att jag kunde köpa in dessa 500 aktier för drygt 212 kr om jag inte minns fel. Så här i efterhand blev det en riktigt bra affär på kort sikt då dessa såldes enligt nedanstående transaktion idag:


Efter dagens Essity rapport ser allt lite bättre ut framöver och jag kommer fortsatt behålla 200 aktier i bolaget.

 Sedan min senaste transaktion har jag även gjort en liknande swingtrade som jag gjorde i senaste inlägget på runt 4.8 miljoner i omsättning. Det resulterade i att jag ökade på med 50 stycken aktier i H&M.

De senaste 2 dagarna har jag även vart in i Netflix aktien som hade sin värsta nedgångsdag någonsin? Aktie tappade över 35 % och så här i efterhand har Bill Ackman sålt hela sitt innehav med en svindlande förlust på runt 400 miljoner dollar och detta på 3 månaders ägande. Rapporten var verkligen dålig om vi jämför med förväntningarna och just tillväxtaktier med höga värderingar drabbas extra hårt när en rapport blir betydligt sämre än väntat.

Jag köpte iallafall in stycken 10 aktier för drygt 220 dollar per styck och ytterligare 10 aktier för runt 216 dollar per styck dagen efter. Köpet av de 10 sista aktierna finansierades av en försäljning av 150 stycken H&M som såldes för 130.70 kr per styck. Men H&M aktierna köptes tillbaka billigare idag samtidigt som de senaste 10 stycken Netflix aktierna såldes med en liten vinst.

Pengarna från försäljningen av Essity aktierna investerades idag i främst Lundbergföretagen men även i Avanza Zero. Lundbergföretagen handlas just nu till ungefär 10 % beräknad substansrabatt och för egen del tycker jag detta investmentbolag är ett av de bättre här på den svenska börsen. Jag litar på att Fredrik Lundberg fortsätter förvalta mina pengar på bästa sätt även framöver. 

Gällande Netflix är denna investering en krydda till portföljen. Efter ett ras på runt 70 % sen toppen väljer jag nu att placera en liten del av mina pengar här. I det korta perspektivet ser det lite sämre ut för Netflix. Men när det ser som sämst ut är det ibland ett bra tillfälle att köpa aktier. Jag vet att Netflix har hård konkurens men samtidigt har man gjort mycket rätt över tid när man lyckats få över 200 miljoner användare.

För egen del använder familjen endast Netflix av alla streamingtjänster som finns. Jag har tidigare testat Viaplay och HBO samt Tele2 play men tycker inte dessa tjänster är i närheten lika bra som Netflix. Jag håller med det sagt tummarna att vi kan se en återhämtning i Netflix aktien på lite längre sikt.

Nya portföljen ser ni på höger sida av bloggen. Som vanligt kommer det uppdatering om något nytt intressant händer.

Uppdatering: Idag 25 April har jag sålt mina sista 200 aktier i Essity. Dessa såldes för 267.97 kr per styck. För pengarna har jag ökat på med 40 Lundbergföretagen som kostade 453.40 kr per styck. 25000 kr har investerats i Avanza Zero.

Nya portföljen ser ni på höger sida av bloggen.

Trevlig vecka :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar