onsdag 6 april 2022

Köpt och sålt aktier för drygt 4.8 miljoner idag också

 Då var det Onsdag och nya möjligheter. Idag är börsen ner och min kortsiktiga handel fortsätter.


Dagens transaktioner ser ni här under:Efter att H&M tappat rejält i början av dagen valde jag att minska ner i Lundbergföretagen samt Essity och istället köpa in mer H&M aktier till portföljen. Tyvärr blev det ett felklick på mobilen och 588 stycken Essity såldes av istället för 500 stycken. Ett misstag som kostade dagens transaktioner lite extra och detta är något jag jobbar på att inte slarva med men det händer ibland. Detta var något som Avanza en gång i tiden kompenserade mig med och bjöd då på ett gratiscourtage när jag gjorde fel med en beställning. Men i dagsläget är det tvärstop till någon kompensation om man lagt en order fel och vill korigera den. Detta trots att man är en lönsam kund som betalt  8000 kr i courtage bara de senaste 30 dagarna och troligtvis över 100 000 kronor i courtage sedan jag började använda deras tjänst. Att man inte heller kan byta courtageklass när man gjort fel i sin beställning är frustrerande då man ska behöva betala ett ockerpris för att korrigera ett fel man begått. På det sättet var Nordea Investor bättre att använda än Avanza. Man kunde helt enkelt göra både större och mindre affärer samma dag utan att det skulle kosta skjortan. Avanza kommer troligvis aldrig ändra sina regler gällande sina courtageklasser. De tjänar helt enkelt mer pengar på att låsa in sin kunder i en courtage klass samt tvinga sina kunder att byta courtageklass först dagen efter. Det är såna här dagar man blir påmind om hur giriga bankerna är mot sina kunder. Deras kortsiktiga tänk att tjäna mer pengar istället för att ge en god kundservice till sina kunder som på sikt ger båda nöjda och lönsamma kunder. Det är bara hoppas på bättre konkurens bland bankerna framöver så att vi kan se bättre villkor framöver.

Lite senare under dagen ökade iallafall H&M aktien i pris samtidigt som Lundbergföretagen tappade lite och Essity blev lite dyrare. Med det sagt såldes åter H&M aktierna med en liten vinst samtidigt som Lundbergföretagen kundes köpas tillbaka lite billigare och till sist återköptes Essity aktier lite dyrare än jag tidigare sålt för.

Förövrigt fortsätter jag sälja av Avanza Zero från mitt Aktie/fond konto och återköper istället lite mer Avanza Zero på mitt ISK. 

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida och som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.


Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig Onsdag kväll :-)

 

7 kommentarer:

 1. Håller med Slimis. Courtageklasser är sniket och ett ofog som borde tas bort av en aktör som vill vara den bäste. Sjukt irriterande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Jo det är många som gjort misstag och slängt pengarna i sjön pga dessa courtage klasser. Vi får hoppas att Avanza gör om och göra rätt någon gång i framtiden. Tids nog får vi säkert bättre konkurrens bland bankerna och kanske kan detta gynna oss kunder.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Jag kan också bara hålla med att inte en bank som avanza har ett vettigt och enkelt courtagesystem är pinsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bin och blommor. Vi får hoppas på bättring på längre sikt :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Dom tjänar pengar på att folk gör misstag och glömmer ändra klass. Det är inte värdigt nätmäklarna 2022

  Valient - Min resa mot att leva på aktieutdelningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt med dig Valient.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera