måndag 16 augusti 2021

Köpt och sålt aktier för 4.2 miljoner kronor idag

 Då var det Måndag och nya möjligheter. I Fredags sålde jag av i stort sett hela mitt Handelsbanken innehav. Istället ökade jag på lite i Avanza Zero och tanken var att fortsätta göra så även framöver. Men det dröjde bara en vardag innan börsen åter var ner och med det sagt kunde jag inte hålla mig för att köpa tillbaka lite Handelsbanken aktier idag.

Dagens transaktioner ser ni här under:


Som ni ser är samtliga 23800 aktier i Handelsbanken återköpta lite billigare än i Fredags. Med det sagt sprack planen i det korta perspektivet med en bättre riskspridning. Jag har även köpt in Spiltan Räntefond för 500 kr idag. Den behövdes för bättre räntevillkor på ett av mina konton. Spiltans räntefond är för övrigt en fond jag gillade ända fram till Corona kraschen förra året. Tyvärr blev nog många sparare besvikna när det inte gick att få ut pengar från fonden när det var som bäst köpläge på börsen. Det var något problem med likviditeten just då. Själv hade jag just då mina likvider på ett sparkonto och det var betydligt bättre mitt i krisen då pengarna inte var låsta.

Efter gårdagens inköp i Avanza Zero för 25000 kr och dagens transaktioner ligger portföljens belåning just nu på 10.2 % av den totala portföljen. 

Uppdatering: Den 18:e Augusti var Handelsbanken åter ner samtidigt som OMX30 är upp. Jag valde därför att återköpa 1200 st aktier lite billigare än jag tidigare sålde av. Priset idag var 98.84 kr per aktie. Efter dagens transaktion ligger nu portföljbelåningen på 12.1 %. 

Uppdatering 2: Den 19:e Augusti ökade jag på med 25000 kr i Avanza Zero. Förutom detta har kortsiktig handel skett med en omsättning på ca 500 000 kr under den 24:e Augusti som resulterade i en liten vinst. Efter dessa transaktioner ligger nu belåningen på 12.3 % av den totala portföljen.

Uppdatering 3: Den 27:e Augusti har ytterligare 200 aktier i H&M köpts in för 172.50 kr st. 21000 Kr har amorterats på portföljbelåningen. Efter detta ligger min nuvarande belåning på 12.5 % av portföljen.

Uppdatering 4: Den 1:a September stiger H&M kraftigt. Jag väljer att åter sälja av 200 stycken aktier för 176.86 kr styck och minskar därmed belåningen som ligger just nu ligger på 11.9 %. 

Uppdatering 5: Den 3:e September faller åter H&M efter en oväntat svag jobbsiffra från USA. Tanken var att återköpa 200 stycken aktier för 176 kr styck. Men av misstag blev det 2 stycken ordar och med det köptes istället 400 stycken aktier för 176 kr st. Efter denna transaktion ligger belåningen på 12.9 % 

Uppdatering 6:  Den 6:e September har jag minskat med 1200 stycken aktier i Handelsbanken. Priset var 99.53 kr per aktie. Har även minskat med 400 aktier i H&M. Priset per aktie var 177.13 kr st. Efter dessa transaktioner ligger nu belåningen på 9.9 %.

Uppdatering 7: Den 7:e September stiger Handelsbanken i början av dagen. 11300 aktier säljs av för 100.60 kr per aktie. 12 minuter senare återköps 11300 aktier för 100.47 kr per aktie. Valde även att återköpa 400 aktier i H&M för 176.16 kr st. Efter dagens transaktioner ligger nu belåningen på 11.1 %. 

Uppdatering 8: Den 8:e september är börsen åter ner. 1200 stycken aktier i Handelsbanken har återköpts för 98.73 kronor per styck. Efter dagen transaktion ligger belåningen på 12.9 %.

Nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Som vanligt kommer det uppdatering om någon ny affär görs.

Med det sagt vill jag önska alla läsare en trevlig vecka :-) 


6 kommentarer:

 1. Vad tror du om chansen till extrautdelning från SHB i höst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag tror chanserna är goda för en extra utdelning i höst. Däremot tror jag Handelsbanken kommer dela ut mindre än våra andra storbanker. Man kan säga att Handelsbanken är lite mer försiktig med utdelningen över tid än våra andra storbanker. Men det har även gjort att banken klarat sig bättre när det väl blivit sämre tider. Viktigast just nu är att banken lyckas med sitt nuvarande besparingsprogram och fortsätter öka sin vinst i framtiden. Då kommer även utdelningen bli högre över tid.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hur ser du på Handelsbanken (och gammelbankerna) långsiktigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Valroso.

   Jag tror våra storbanker kommer klara sig bra även i framtiden. Men givetvis finns det risker. Det finns mindre aktörer som försöker ta större del av kakan. penningtvätt böter, kreditförluster, bankskatt mm. Men jag tror ändå våra storbanker kommer tjäna mer pengar om 10 år än idag. Idag är våra banker fortsatt attraktivt värderade och jag tror vi kommer se fina utdelningar kommande år. Det går ju inte direkt någon nöd på våra banker som det ser ut just nu.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Handelsbanken är en av dom sämsta aktierna på 5 år. Totalavkastningen inklusive utdelning är bara 13%. Verkar lite som du gift dig med företaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Jag vet inte hur länge du följt min blogg. Men jag har ägt Handelsbanken från och till sedan 2013 eller 2014 och har följt bolaget under denna tid.

   Så här i efterhand lyckades jag sälja av hela mitt innehav på då 6000 stycken Handelsbanken aktier nära toppen 2017. Just då hade bankerna rekordmarginaler på bolån samt bostadsmarknaden stod i topp. Alla aktier såldes för mellan 125-132 kr st. Så här i efterhand var det en riktigt bra affär. Du kan läsa om min sista försäljning då i inlägget här under:

   https://slimis20.blogspot.com/2017/02/salt-av-mina-sista-handelsbanken.html

   När Handelsbanken tids nog kom ner på mer attraktiva nivåer har jag köpt tillbaka aktier och även ökat på mitt ägande över tid. Jag kan inte sticka under stolen att jag gillar Handelsbanken men jag är som sagt inte gift med aktien. Men jag tror bolaget kan generera en helt okej avkastning över tid till en rimlig risk. När det gäller aktier är allt till salu för rätt pris.

   Med det sagt gifter jag mig inte med mina aktier även om jag är långsiktig i mina investeringar. Tycker jag ett innehav är märkbart övervärderat kan jag överväga att sälja av och är priset det rätta så köper jag aktier. Men i dagsläget behåller jag mina Handelsbanken aktier och väntar in kommande utdelningar.

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera