onsdag 24 juni 2020

Månadens inköp

Då har det gått åter en månad och det har tyvärr vart dåligt med tid för bloggen. Just nu tar både familjelivet och jobbet en hel del av min tid och med det har bloggen blivit lidande.

Förra månaden innebar iallafall 195 timmars jobb. Med det kommer jag få ut en lön på ca 29700 kr efter skatt denna månad. Utgifterna har vart högre än vanligt men som vanligt kommer jag sätta över en slant till det långsiktiga sparandet nu på Fredag. Hela månadens sparande kommer gå till amortering av min aktieskuld.

Men förutom detta valde jag även denna månad att stärka mitt ägande i Hufvudstaden. Ytterligare 400 aktier har köpts in till portföljen för 117.20 kr st. Med det har belåningen åter ökat lite efter att ha minskat en del den senaste tiden.

Hufvudstaden har iallafall gått svagt den senaste tiden och givetvis finns det risker kopplade till en investering i denna aktie. Dels har hyresvakanser bland kontor i Stockholm gått upp nu under Corona krisen. Dock har Hufvudstaden klarat sig bra än så länge. Med det finns det även risk för lägre kontorshyror framöver om konjunkturen blir sämre. På det ligger även två av Hufvudstaden stora hyresgäster i rekonstruktion just nu. Nämligen Venus retail group och RNB. Jag tror även förbudet mot att nöjesparker får vara öppna i sommar påverkat aktien negativt. Min tro är att både Stockholm och Göteborg kan få lite mindre turister i och med att både Gröna Lund och Liseberg håller stängt i sommar. Men tids nog kommer Covid-19 att lugna ner sig och då kommer även turismen bli bättre. Men just nu är det tufft för många som är beroende av turistnäringen.

Tittar vi på substansvärdet gällande Hufvudstaden så ligger det just nu på 188 kr per aktie. Det innebär att aktien just nu handlas till en rabatt på ungefär 37.5 %. Det kan jämföras med i början av året då bolaget handlades med en premie på ca 4 %.

Aktien är med det inte alls lika populär just nu som tidigare i år.

Med det sagt är min tro att aktien är köpvärd på längre sikt. Min förhoppning är givetvis att ingen av Hufvudstadens större hyresgäster går i konkurs. Men om så blir är givetvis min förhoppning att Hufvudstaden får in någon ny hyresgäst som passar in bättre.

Precis som Handelsbanken gillar jag Hufvudstaden just för att de har väldigt nöjda kunder. De är även ett välskött bolag med attraktiva fastigheter. I och med Corona krisen finns det just möjligheten att handla bolaget till en attraktiv rabatt.

Med det håller jag tummarna att Hufvudstaden kan prestera bra nu framöver och med det att aktien uppvärderas på sikt.

Uppdatering:

Börsen fortsatte ner under dagen. Med det köptes ytterligare 600 Hufvudstaden in till portföljen för 116.10 kr st. Efter detta köp är jag helt nöjd gällande mitt innehav i Hufvudstaden. Med det är det även köpstopp framöver och allt fokus kommer ligga på amortering i närtid.

Det kommer det bli fortsatt dåligt med tid för bloggen inom närtid. Men jag vill iallafall önska alla läsare en trevlig sommar :-)

Min nya portfölj hittar ni som vanligt på höger sida av bloggen.

8 kommentarer:

 1. Önskar dig också en trevlig sommar! Alltid kul när du skriver :-)

  Mvh Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Louise och tack så mycket.

   Alltid kul när du också skriver. Tyvärr hinner jag inte alltid kommentera.

   Hade så bra nu i sommar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Hallå Slimis! Månaderna rusar fram, hinner knappt med. Bra rabatt i Hufvudstaden. Tittat lite på den tidigare men inget köp har gjorts ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kalkyl.

   Ja tiden går verkligen fort nuförtiden. Jag gillar substansrabatt både när det gäller fastighetsbolag och investmentbolag. Man får passa på när tillfälle ges :-)

   Hoppas allt är bra med dig annars.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Trevlig sommar!

  Känner igen det där med att sitta vid datorn under dessa härliga dagar, nu när värmen äntligen har kommit här i söder. Synd inte alla arbetsgivare är som min, när covid bröt ut drog man in möjligheten att jobba hemma av ytterst luddiga skäl rörande "informationssäkerhet. Flera här har jobbat hemma under 8 års tid. Nu måste man åka till kontoret varje dag, oavsett. Kan tillägga att detta är en svensk myndighet, och att vi inte jobbar med något som kan klassas som "säker information". Men så är myndighetssverige i ett nötskal, den ena handen vet inte vad den andra gör och man följer direktiv och regler oavsett hur absurda de är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen.

   Ja det är varma dagar nu. Det tar på krafterna både att vara ledig och att jobba. Tids nog vänjer man sig väl lite bättre med värmen. Förstår att det måste vara jobbigt att sitta vid en dator hela dagarna nu. Sen tycker väl folk olika med hur det är att jobba hemma. Jag kan själv tycka det är kul att träffa arbetskamrater ibland och hemarbete skulle nog bara passa mig under en kortare period.

   Jag hoppas du får en trevlig sommar iallafall trots ditt jobb. Hade bäst!

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Hej Slimis,
  Det var en fin lön du inkasserade men många arbetstimmar blev det.
  Se nu till att få lite ledighet också.
  Gällande börsen ökade jag lite i Telia Company för några dagar sedan annars har jag inte agerat alls, portföljen ligger förvånande nog på ca +5% i år så jag är mycket glad för utvecklingen av mina innehav.
  Tycker att fastighetssektorn är läskig och skulle inte ge mig in där, sålde ju av alla mina innehav för ett par år sedan. Du som är skicklig på kortare affärer kan säkert lyckas men för mig som tittar på längre trender så håller jag mig borta därifrån.
  Jag/vi kommer snart att resa runt lite i Sverige och njuta av naturen, ett par golfbanor ska nog också kunna avverkas. Sen hoppas vi ju på att det blir en hund till hösten :-) Så nu blir det ännu mindre börstittande ett tag och mer njutande av vår fantastiska natur och djur.

  Önskar en underbar sommar till dig och familjen.
  Ha det bäst!
  /Rille

  SvaraRadera
 5. Hej Rille.

  Jag har jobbat hårt nu under Corona-krisen. Det har inte bara vart roliga stunder på jobbet utan en viss oro när vi framförallt gått in till misstänkta Corona sjuka. Som tur är har inte så många dött häromkring i sjukdomen. Men det är ändå hemskt med varje dödsfall. Gällande ledighet blir det tidigast i September då jag just nu går på schema. Jag såg att Telia fått en liten uppstuds på sistone och tänkte då på dig. Jag tycker det är kul om aktien kan återhämta sig lite nu framöver. Det är ju många som äger aktien här i Sverige. Kommer ihåg att du sålde av dina fastighetsbolag. Även jag sålde av då jag tyckte hela sektorn var övervärderad. Nu sålde jag ju en bra bit från toppen men det blev bra ändå. Jag tror de låga räntorna kan fortsätta gynna fastigheter även i närtid. Samtidigt kan en sämre konjunktur påverka dem negativt. Jag känner mig iallafall någorlunda trygg med Hufvudstaden i och med den låga värderingen. Men skulle VRG eller RNB gå i konkurs och lokalerna skulle bli tomma över en längre tid skulle det inte alls vara bra. Även om lägena är bra är det inte alls säkert att man hittar rätt hyresgäst så fort. Men jag försöker iallafall tänka positivt och hoppas att Stockholm/Göteborg centrum åter blomstrar när folk vågar sig ut mer igen.

  Jag hoppas du får en fantastiskt semester och hinner se mycket fint här hemma i Sverige. Du får gärna återkomma hur semestern var tids nog. Att skaffa sig en hund på äldre dar låter fantastisk. Har man en hund har man alltid sällskap och slipper vara ensam. Jag hoppas du kommer trivas med din nya hund till hösten.

  Önskar även dig med familj en fantastisk sommar.
  Vi hörs!

  Vänliga hälsningar
  /Slimis

  SvaraRadera