måndag 31 oktober 2016

Uppdatering portfölj

Portföljen har gått bra sista tiden. Vid förra månadens avstämning var aktie och fondportföljen värd ca 1 095 000kr. I skrivande stund är den uppe i 1 182 000kr dvs ca 87000kr plus på en månad. Ett extra köp i H&M gjordes i slutet av förra veckan. Köpet bestod av 50 aktier för 254.90kr.

Aktieportföljen består nu av:

6000 SHB B
775   HM B
100   TELENOR
 20    AXFOOD
 15    KINNEVIK B
 10    ICA GRUPPEN

 Fondportföljen:

 Avanza Zero 152 000
 Länsförsäkringar Europa indexnära 26000
 Länsförsäkringar Global indexnära 27000
XACT OMXSB Utd 15000

Som det ser ut nu ser jag ut att klara årets mål med en portfölj över 1.1 miljoner. Om inget större börsfall inträffar närmaste tiden.
Nästa års utmaning med 48000 kr i utdelningar tror jag blir tuffare men inte omöjligt.

Vad har du för mål med ditt sparande närmaste tiden?

4 kommentarer:

 1. Oj, den månaden när min portfölj kan öka nästan sexsiffrigt på en månad är en våt dröm. Ju längre tid som går, ju närmare kommer jag dit.

  Måste vara en konstig känsla när portföljen avkastar mer en månad än vad du tjänar på jobbet? (vet inte vad du jobbar med, du kanske tjänar mer än 87,000 i månaden). Eller än värre när en dags vanliga svängningar på börsen gör att kapitalet ändras med X antal dagars jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul när det går åt rätt håll. Har märkt att värdet på aktierna kan svänga mycket både upp och ner. Men köper man regelbundet varje månad så jämnar det ut sig med tiden. Jag har ett låginkomst jobb men har en extra arbetsgivare och tack vare det har jag kunnat spara undan lite pengar varje månad. Det gäller att ha koll på utgifterna också. Några 87000 kr i månaden kommer jag aldrig komma upp i ;) Din portfölj kommer också upp i värde med tiden. Investera bara regelbundet så ska du se att det blir bra på sikt. Mvh Slimis

   Radera
 2. Du ligger stadigt en bit över miljonen nu! Det vattnas i munnen när man ser de här siffrorna. Jag ligger i lä. En dag när jag vill känna mig lite rikare tittar jag på mina samlade tillgångar istället på bara aktieportföljen. Om jag räknar med sparkontot och min andel av företaget med sambon, kommer jag över 250 000.

  Lycka till med fortsatta investeringar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har fördelen att du kommer få ett högavlönat jobb så småningom :-) Min förhoppning är att pengarna ska fortsätta jobba hårt året runt . Är säker på att du också kommer vara mångmiljonär inom några år om du fortsätter med samma motivation. 250 000 är också bra. Jag var där själv en gång i tiden. Tack och lycka till du också :-) Mvh Slimis

   Radera