torsdag 27 oktober 2016

Månadens inköp

Har de sista dagarna funderat hur jag skulle göra med inköpet. Tanken från början var att köpa 50 st H&M. Sedan mitt sista inköp i H&M har kursen gått upp en del samt har dollarna stärks. Detta ökar risken för sämre marginaler så det blev ett mindre inköp i H&M istället. Om H&M skulle sjunka i pris till nästa lön blir det troligtvis ett lite större inköp igen.

Dagens inköp blev följande:

IcaGruppen 10st 274.50kr
Axfood        20st 143kr
H&M           25st 253.10kr
Avanza Zero        1000kr

Kommentar om inköp.

Tycker Axfood aktien är dyr men jag skulle vilja äga en mindre post långsiktigt. Planen är att köpa in mig mer i företaget när kursen fortsätter ner.

IcaGruppen tycker jag är mer rimligt värderad. Tanken är att öka lite framöver då jag även vill ha Ica i en lite post långsiktigt.

H&M är historiskt lågt värderad. Jag hoppas på att kronan ska återhämta sig tids nog. Om så är fallet ser jag en stor uppsida i aktien. Kortsiktigt kan dollarn fortsätta pressa resultatet.


Vad köpte ni denna månad?

10 kommentarer:

 1. Tack för tillägget av min blogg i din lista, det förgyllde min dag må jag säga!

  Jag har fyllt på i Kone och VF Corp. Förra månaden köpte jag också på mig mer ICA och beroende på vad rapporten bjuder på 9/11 så kan det bli mer även i november.

  H&M utgör dock för stor del av portföljen så där får jag hålla mig, blir bara köp om det är så att den bestämmer sig för att dyka ett gäng procent från dagens nivåer.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra när man kan göra någon glad :) Kone verkar vara ett bra bolag men har inte tittat närmare på det. VF Corp har jag ingen större insyn i. H&M utgör en större del av min portfölj. Känner mig trygg med innehavet och skulle kunna tänka mig 275 aktier till om priset är rätt. Mvh Slimis

   Radera
 2. Tycker ICA erbjuder överlägset bäst kundupplevelse. Vid 260kr köper jag mer där. Tror på ytterligare bra synergier med apotek hjärtat där alla apotekskunder är ansluta till ica-kort nu och samlar ännu mer information till smarta beslut från ica.

  Kollar man utomlands på supermarkets ligger ica så otroligt långt före så man bör kunna etablera sig på nya marknader också.

  Disney runt 90$, Starbucks runt 50$, HM 245. Annars blir det lite fondköp bara om inte det där inträffar : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok jag gillar både Ica och Willys men handlar inte så mycket i någon av affärerna. Men håller med om att Icas satsning på bank och apotek mm är en bra grund för en bättre verksamhet i framtiden. Disney verkar intressant men har lite svårt för företag med låg direktavkastning :) Mvh Slimis

   Radera
 3. Fina aktier. Alla kan man ligga väldigt långsiktigt i :)

  Dock har jag jobbat inom City Gross så att köpa ICA eller Axfood känns på något sätt "fel" för mig. Så jag intalar mig alltid att dom är dyra eller något annat.

  SvaraRadera
 4. Förstår att det känns fel då :) Hade jag jobbat på City Gross hade jag antagligen tänkt lika. Jag har alltid handlat mycket på Coop och därför vill jag bara äga en mindre del i Axfood och Ica. Just nu är Lidl favorit bland mataffärer. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Härligt! Blev ju en liten post här med :D

   Radera
 6. En fråga: Vad är poängen med att du köpa enstaka aktier och samtidigt Avanza Zero? Mvh Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avanza Zero är bra då fonden är gratis samt återinvesterar utdelningarna gratis. Det ger även bra riskspridning. Index är ju även svårt att slå över sikt. När jag investerar i en aktie kan det vara av olika orsaker. Men främst är att jag tycker det är ett bra köptillfälle i en viss aktie eller att jag gillar bolaget extra mycket. Om jag skulle prestera märbart sämre än index skulle jag kunna tänka mig gå över till enbart indexfonder. På sikt är ju avkastningen det viktigaste. Mvh Slimis

   Radera