måndag 13 mars 2017

Några nya inköp

Pågående flytten till Nordea

I och med att jag är på gång att flytta över hela mitt aktie innehav från Avanza till Nordea har jag fått gjort en del ändringar i portföljen. Jag har sålt av alla mina fonder på mitt ISK konto. Jag har dock kvar diverse andra fonder som ligger utanför mitt ISK konto. Nordea har inget bra fond utbud i dagsläget och därför får Avanza fortsätta förvalta mina fonder.

Jag har tyvärr inte fått hem mina inloggningsuppgifter samt kortläsare från Nordea än. Jag har fått till svar att de kommer komma nu i veckan någon gång. Tråkigt nog kommer Avanza ta 39 kr för att flytta mitt norska innehav i Telenor. Detta då det tydligen kostar att flytta utländska innehav till andra banker. Detta kommer dock snabbt sparas in på all framtida courtage som kommer vara billigare än i dagsläget.


Portföljens utveckling

I och med Handelsbankens sämre rapport tidigare i år har portföljen gått katastrofalt än så länge. Portföljen är i skrivande stund upp 1.88% samtidigt som börsen i helhet är upp 4.91 % för i år. Sedan 1 år tillbaka har dock portföljen gått upp 20.81% och det känns något bättre. Det som gjort avkastningen sämre sista tiden är framförallt Handelsbankens sämre rapport och H&Ms kräftgång. Ett annat misstag jag gjort i år var att handla till ett för högt courtage av misstag. Att handla aktier till ett dyrt courtage äter upp mer avkastning än man tror och detta stör mig rejält. Jag ser därför ett bättre resultat framöver då courtagekostnader kommer sjunka rejält med Nordea som ny bank att göra affärer med.

Vad har jag då köpt in till portföljen?

Det har blivit mycket köp i fastighetssektorn. Jag har länge tänkt köpa in mig i dessa bolag men ser sällan eller aldrig några köplägen. Nu finns oro för högre ränta och priset har gått ner lite. Dock tycker jag fortfarande dessa bolag är en aning för dyra. Min förhoppning är att dessa bolag ska fortsätta ner så jag kan öka på mitt ägande i fastighetssektorn.

Följande aktier har köpts in.

300 Wallenstam 71.05 kr
150 Hufvudstaden 134.60 kr
 50 Castellum 118.20 kr
 50 Lundbergsföretagen B 579 kr


Vad händer nu framöver?

Denna vecka kommer vi troligtvis få en ny familjemedlem. Planerad födsel är idag men ingen bebis har kommit än. Jag har jobbat på rejält den sista tiden och jag kommer ta lite pappaledighet så fort barnet kommer. Så fort jag lyckats skapa ett ISK konto hos Nordea kommer ett nytt inlägg om deras aktiehandel. Det kommer även bli ett större inköp av ett utländskt bolag som jag spanat på en längre tid. Sen hoppas jag att allt går bra med flytten till Nordea och att det ska gå smidigt att handla över deras plattform.

Hur ser du på fastighetssektorn i dagsläget? Har du köpt eller sålt något fastighetsbolag den senaste tiden?

2 kommentarer:

  1. Roligt att du vågar köpa fastighetsaktier trots att diverse tomtar försöker skrämma upp svenska folket med snack om bostadsbubblor mm. Det är klart att höjda räntor kommer slå kortsiktigt mot fastighetsbolagen men räntan kommer inte höjas utan inflation och om det är något fastighetsbolag tycker om så är det inflation!

    Själv sitter jag lite för tungt i egna fastigheter för att det ska kännas rätt att investera i fastighetsbolag på börsen.

    SvaraRadera
  2. Jag håller mig borta från de mer riskfyllda fastighetsbolagen. Både Lundbergsföretagen, Hufvudstaden och Wallenstam har en lägre belåning än många andra fastighetsbolag. Castellum har en lite högre belåning men jag gillar deras historik. Men som du säger finns alltid risker med börsen. Jag väljer dock hellre fastigheter just nu än bank och industri. Blev även en lite del Novo Nordisk som jag tittat på länge. Tack för kommentar :) Med vänlig hälsning Slimis

    SvaraRadera