tisdag 28 mars 2017

Månadens köp och sälj

Efter lite försening kom äntligen lönen in idag.

Månadens försäljning blev mina 30 stycken AstraZeneca.

Jag köpte in dessa i slutet av Januari för 485 kr styck. På drygt 2 månader har jag fått ca 500 kr i utdelning samt en vinst på nästan 70 kr per aktie. Total avkastning 2500 kr eller drygt 17% på investerat kapital. Bolaget utgjorde en så liten del av portföljen och därför väljer jag istället att ta en snabb vinst och investera pengarna i mina kärninnehav.

Vad har jag då köpt in?

Ytterligare 15st H&M för 234.20 kr
                  100st Axfood 133.10 kr
                  100st Wallenstam 70.10 kr


Min nya portfölj ser ni till höger sida av bloggen.

Har du gjort någon bra affär denna månad?

6 kommentarer:

 1. Snyggt! Jag plockade också hem lite vinst nyligen. Det är jobbigt med små innehav. Jag har placerat det i Avanza zero, Castellum och Latour.

  http://frihetsmaskinen.blogspot.se/2017/03/plockat-hem-lite-vinst-och-salt-nagra.html

  Med vänlig hälsning / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att uppdatera portföljen lite ibland. Såg att du gjort några riktigt fina affärer. Vi får hoppas att även de nya inköpen ger fin avkastning :)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Snyggt tajmat med Astra där Slimis! Själv är jag lite nöjd över att jag köpte på mig 50 extra Holmen idag för 335,60 kr. De har redan gått upp till 340 kr. :)

  /Aktiepappa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Snyggt tajmat för dig med. Holmen är ett fint bolag jag skulle kunna tänka mig köpa in i framtiden. Får se om det dyker upp fler fina köplägen framöver :) Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Bra bolag du valde! Själv kom vi precis hem från resan, har inte hunnit shoppa upp slantarna än, men sitter och spanar på lite olika bolag. Hmm vi får väl se. Sen om det blir bra köp, det får framtiden utvisa ;=)

  SvaraRadera
 4. Tack :-) Ok hoppas du hittar några fina köplägen. Välkommen hem!

  Med vänlig hälsning Slimis

  SvaraRadera