fredag 17 maj 2019

Transaktionshistorik Investor

Ni som följt bloggen den senaste tiden har fått sett Investor dyka upp med jämna mellan rum. Ena stunden köper jag aktien och nästa är den såld. Detta har pågått ungefär 1 månad innan jag sålde av mitt innehav igår. För många ser dessa transaktioner obetydliga ut och jag fick som sagt kommentarer att det var fickpengar att jaga på detta sätt. Då Anonym i förra inlägget ville se närmare vad dessa affärer ger har jag därför dragit ut den senaste månadens transaktioner gällande Investor. Ett fel i det hela var att jag råkade betala 99 kr i courtage av misstag på någon affär och därför visar sammanställningen lite mindre vinst än det vore annars. Jag tror även att jag har missat att uppdatera 1 eller 2 transaktioner här på bloggen. Ibland kommer livet emellan och jag hinner inte med bloggen så mycket som jag vill.

Här nedan kommer resultatet av mina transaktioner i Investor:

Som ni ser på mitt utdrag har jag köpt och sålt Investor aktier för närmare 2 miljoner den sista månaden. Totalt har 21 affärer gjort och efter courtage är betalt ligger jag plus 6496 kr på en månads swingtrading i Investor. Då råkade jag som sagt betala 99 kr vid någon affär istället för 69 kr. Ett misstag jag kommer tänka på att inte göra om. Med det har även Avanza fått lite courtageintäkter. Går det bra för mig delar jag gärna med mig till Avanzas aktieägare. När vi tittar närmare på det konto som alla swingtrades har skett på har jag den senaste månad lyckats med en överavkastning på ca 4,5 %  mot index.  Jag ligger på det kontot plus 2.54 % den senaste månaden mot Six 30 return index som har gett ungefär -2 %.

Skulle jag lyckas med en liknande avkastning över tid skulle jag snart vara rik. Med det tycker jag inte man ska underskatta metoder som kan ge lite extra avkastning. Dessa återkommande fickpengar kan bli större pengar tids nog.

Med det vill jag även önska en trevlig helg till alla läsare :-) 

torsdag 16 maj 2019

Sålt Investor

Efter dagens uppgång valde jag att åter sälja av Investor. Samtliga 350 resterande aktier såldes av för 436.20 kr st och med det tog jag hem en vinst på drygt 2500 kr för 1 dags ägande. Förutom detta har jag tjänat en del "fickpengar" som vissa anonyma kommentatorer kallar det genom Investor den senaste tiden. För folk med mycket pengar, eller kanske inte inser pengars värde kan det mycket väl vara fickpengar. Men för en Undersköterska som samtidigt försörjer 2 barn och försöker bygga upp en portfölj på lång sikt är även dessa "fickpengar" viktiga för att portföljen ska fortsätta växa. Som låginkomsttagare försöker man hålla nere kostnaderna för att kunna investera överhuvudtaget. Det samma gäller avkastning. En liten avkastning är bättre än ingen alls. Nog om det. Jag har efter försäljningen gjort mig i stort sett skuldfri igen. Jag har fortsatt drygt 40000 kr i skuld men dessa pengar kommer snart vara återbetalda. Jag kommer nu framöver istället investera 150 000 kr i Spiltan Räntefond genom Avanzas Superlån till 0 % ränta dvs jag kommer endast ha en belåning till denna räntefond. Detta kommer vara min hävstång den närmaste tiden och med största sannolikhet kommer Spiltans Räntefond kunna prestera bättre än 0 % ränta till en låg risk. Som anonym skrev i det förra inlägget är det givetvis bäst att belåna sig när någon kris uppstår. Men det är inte alls säkert att man vågar belåna sig när allt ser nattsvart ut. Jag har iallafall tyckt Investor vart köpvärd den senaste tiden och därför passade jag på att göra några bra affärer även om det var med lånade pengar. Detta tack vare Avanzas generösa lån till låg ränta. Mina senaste affärer har iallafall hjälpt mig amortera ner min skuld och jag är åter tacksam för Investors prestation här på börsen. Jag tycker fortsatt att Investor är ett fantastiskt investmentbolag och när jag tids nog får ihop lite mer likvider kan det mycket väl bli en investering igen. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

onsdag 15 maj 2019

Idag har jag tankat rejält med Investor

Idag tog jag beslutet att satsa lite mer i Investor. Ni som följt min blogg har märkt att jag kört swingtrade i aktien den senaste tiden och det med ett lyckat resultat. Idag valde jag att köpa in ytterligare 350 aktier till portföljen för 428.04 kr st + courtage. Min tro är att det är ett helt ok pris på sikt om Handelskonflikten mellan USA och Kina löser sig. Om handelskriget eskalerar kanske det är ett mindre bra köp på kort sikt men på lång sikt är jag säker att Investor kommer prestera bra. Investor steg iallafall under dagen och som mest hade jag 550 aktier i portföljen. Men 200 aktier såldes av för 430.40 kr st enligt tidigare swingtrade taktik. Det innebär att jag nu äger 350 Investor A aktier men är öppen för att köpa tillbaka 200 aktier till om läge skulle uppstå. Annars är tanken att försöka ligga lång i Investor då jag inser att min swingtrade taktik inte kommer lyckas för evigt. Investor är ett bolag jag gärna vill äga på längre sikt och jag kör gärna lite mer swingtrade i aktien om läge uppstår. Det blir uppdatering här på bloggen om några nya affärer görs. Även om jag tjänat mindre summor vid varje lyckad swingtrade blir det pengar på sikt. Var och varannan dag har denna strategi fungerat på slutet. Med de nya inköpen har belåning ökat och är nu på ca 8.5 % av det totala kapitalet. Skulle jag ta in ytterligare 200 Investor kommer min belåning fortsatt ligga under 10 %, men där är ett maximalt tak för min belåning. Jag fortsätter med det att kämpa hårt för att öka avkastningen i portföljen. De senaste dagarnas nedgång har gjort att portföljen ligger på strax under 2.2 miljoner när belåningen är betald. Men hur än börsen går den närmaste tiden kommer jag fortsätta kämpa för lite extra avkastning. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-) 

tisdag 14 maj 2019

Utdelning H&M

Idag delade mitt största innehav Hennes & Mauritz ut årets första utdelning. Nästa kommer till hösten. Eftersom jag äger 4400 aktier i bolaget och varje aktie gav 4.9 kr i utdelning innebar det ca 21 500 kr in på kontot. Just nu ligger jag lite belånad. Men 12000 kr har återivensterats i Avanza Zero. Resterande har investerats i Spiltan Räntefond. Förutom detta har jag åter igen sålt Investor idag. Samtliga 200 aktier såldes för 429.60 kr st. Med det har jag åter sänkt belåningen. Men jag är öppen för att köpa tillbaka Investor igen om läge uppstår. Med det vill jag åter en gång tacka Investor för en fin kortsiktig avkastning.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Uppdatering:

Investor backade under kommande morgon och jag har åter köpt in 200 Investor A för 427.60 kr st + courtage 69 kr. Med det är jag åter lycklig ägare av Investor aktier.

Har ni fått någon utdelning från H&M idag?  Vart placerade ni pengarna?

fredag 10 maj 2019

Sålt Investor igen....

Imorse var det dags att åter avyttra Investor från portföljen. Samtliga 200 aktier såldes för 429.40 kr. Med det fortsätter experimentet med swingtrade gällande Investor aktien. Med det vill jag åter tacka Investor för en kortsiktig vinst. Pengarna är placerade i kassan tillsvidare. Blir det någon mer affär under dagen kommer uppdatering.

Uppdatering:

Nu vid lunchtid köpte jag åter in 200 aktier för 428.40 kr st + courtage 69 kr. Med det är jag åter investerad i aktien lite billigare än jag tidigare sålde på morgonen.
Vi får se om någon ny möjlighet uppstår under dagen annars är jag nöjd med nuvarande innehav tillsvidare.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig helg :-)

torsdag 9 maj 2019

Inköp Investor

Idag tog jag beslutet att ta in Investor i portföljen igen. Sedan gårdagens försäljning har en utdelning på 9 kr avskiljs och börsen i stort har backat nu på morgonen. Med det kunde jag åter köpa in 200 Investor A lite billigare än jag sålde igår. Totalt 200 aktier har köpts in för 427 kr st + courtage på 69 kr. Med det ökar jag åter belåningen lite och vi får se om någon ny bra möjlighet att köra swingtrade inträffar inom kort. Annars är planen att behålla mina Investor aktier tillsvidare.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Uppdatering:

Sålde av samtliga Investor igen för 428.60 kr styck + courtage 69 kr. Blev med det bara en mindre vinst men många bäckar små blir en hel del tids nog. Avvaktar  just nu med något ytterligare inköp då mina Investor köp görs via belåning. Blir det något ny investering under dagen kommer uppdatering.

Uppdatering 2:

Investor gick ned under dagen och med det fångade jag upp 200 aktier igen. Denna gång betalade jag 426.20 kr+ 69 kr courtage. Med det fortsätter swingtraden i Investor. Blir det någon ytterligare affär kommer uppdatering här på bloggen. 

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig Torsdag :-)

onsdag 8 maj 2019

Sålt Investor. Igen....

Idag tog jag beslutet att sälja av Investor än en gång. Ursäkta tjatet om Investor men då jag skriver ner mina affärer här på bloggen kan jag tids nog gå tillbaka och se vad som gått bra och vad som har gått mindre bra. Mina 200 Investor A såldes iallafall för 439.60 kr st. Med det tog jag en snabb vinst sen igår på drygt 500 kr inkl courtage. Pengarna har tillsvidare placerats i kassan. Då jag använt belåning till Investor den senaste tiden är jag lite försiktig med att ligga lång i aktien och har istället kört lite swingtrade i aktien. Om läge uppstår är det inte omöjligt att Investor kommer in i portföljen igen. Tills dess vill jag tacka för den kortsiktiga avkastningen aktien gett de senaste dagarna. Jag börjar verkligen gilla Investor och det kommer uppdatering om det blir någon ny investering inom kort.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig Onsdag kväll :-)