måndag 18 februari 2019

Blev rejäla förändringar i portföljen i Fredags

I Fredags blev det åter rejäla förändringar i portföljen. Aktier för runt 500 000 kr har omsatts i portföljen. Då jag under Fredagen var på begravning och sen jobbade hela helgen har jag inte hunnit uppdatera min portföljen under helgen. Av någon anledning kan jag inte se exakta summor idag som jag köpt och sålt för på hos Nordea i Fredags. Man överraskas med jämna mellanrum vad Nordea Investor behöver uppdateras när det gäller aktiehandel.

Följande affärer har iallafall skett i portföljen:

Skanska: Jag har sålt av samtliga mina 600 aktier för runt 162.50 kr st. Skanska har inte alls presterat imponerande sedan jag köpte mina första aktier i bolaget. Efter att bolaget meddelat en utdelnings sänkning har jag funderat på hur jag ska göra med bolaget. Jag ser fortsatt Skanska som ett seriöst och bra bolag men i dagsläget är jag nöjd att äga det via min indexfond samt via mina investmentbolag. I min portfölj vill jag ha bolag som behåller eller ökar sina utdelningar över tid. Skanska har historiskt haft en imponerande utdelningshistorik men sänker nu utdelningen och idag ligger den på runt 3.7 %. Jag har köpt in Skanska från strax under 180 kr ner till 139 kr och i dagsläget har jag inte riktigt koll på mitt inköpspris. Men summerat har jag troligtvis hamnat runt en avkastning på plus minus 0 totalt. Med det önskar jag Skanska fortsatt lycka till och hoppas att bolaget kan prestera lite bättre i framtiden.

Avanza Global: Jag har sålt mitt lilla innehav här med en liten vinst. Avanza Global är bra om man vill ha en globlafond till låg avgift. Men ärligt talat gillar jag inte fonder överhuvudtaget och väljer därför att placera dessa pengar i de bolag jag vill äga på längre sikt. Jag har fortsatt kvar min Avanza Zero fond som räcker gott och väl för mig när det gäller fonder.

Hufvudstaden: Kom med en stabil rapport och utdelningen höjdes 20 öre. Ett fantastiskt bolag som jag åter valt att sälja av efter mycket velande och funderingar. Mina samtliga 1000 aktier har sålts för mellan 148-149 kr st. Jag väljer med det att ta hem en rejäl vinst i bolaget men kan samtidigt tänka mig ta in bolaget igen om något sker som gör att aktiekursen åter går ner i pris. När det gäller Hufvudstadens aktie sålde jag hela mitt innehav på toppen 2017 för nästan 150 kr st. I stort sett hela mitt innehav köptes sedan tillbaka mellan 120-130 kr per aktie då marknaden tillfälligt oroade sig för räntehöjningar. Nu är aktien åter lite högre värderad och jag väljer därför att just nu åter äga den via Lundbergföretagen. När utdelningarna trillar in är Lundbergföretagen ett bolag jag kommer öka i och med det kommer även min exponering mot Hufvudstaden öka igen. Det är även mycket möjligt att Hufvudstaden som enskilt bolag kommer tillbaka till portföljen i framtiden.

H&M: Har åter fått rekommendationssänkningar från diverse analyshus. Min tro är fortsatt att bolaget kommer förbättra sin försäljning i år och med det även lyckas höja sina marginalerna genom mindre investeringar samt vissa besparingar. Jag köpte i Fredags in 400 aktier till för 136.50 kr st.

Handelsbanken: Den största investeringen jag gjorde i Fredags var i Handelsbanken. Efter mycket velande mellan Hufvudstaden och Handelsbanken den senaste tiden valde jag att satsa rejält här. 2000 aktier har köpts in för runt 102 kr st. Med det har jag återköpt 5500 aktier i bolaget betydligt billigare än när jag sålde mina då 6000 aktier på toppen 2017. Idag kom även beskedet att bolaget får en kvinnlig VD. Detta ser jag som positivt då Handelsbanken haft problem med jämställdhet tidigare. Med det ser jag fram emot kommande utdelning från bolaget.

Lundbergföretagen: Sist men inte minst blev det lite pengar över och dessa placerades här. Lundbergföretagen är ett investmentbolag jag vill fortsätta stärka mitt ägande i framöver.

Med dessa köp har portföljen åter blivit smalare än tidigare. Men under året kommer riskspridningen bli bättre igen. Den närmsta tiden är tanken att portföljen får vara som den är nu. Om inget oförutsett sker kommer jag vänta in kommande utdelningar som då kommer placeras på bästa möjliga sätt.

Annars kommer bloggen vara lite mer passiv den närmaste tiden. Det har tyvärr hänt en del grejer inom familjen som gör att mina barn kommer behöva mer tid från mig den närmaste tiden. Det kommer dels innebära lite mindre jobb men även lite mindre tid för bloggen. Jag ska göra mitt bästa för att uppdatera bloggen tids nog igen när tid finns.

Min nya portfölj finns iallafall på höger sida av bloggen.

 Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-)

onsdag 13 februari 2019

Åter ägare i Hufvudstaden

Då var det en ny dag på börsen och nya möjligheter. Efter att igår sålt av mitt innehav i Hufvudstaden kom idag ångesten att separera från det. Som tur var gick Hufvudstaden ner lite till samtidigt som Handelsbanken gick upp lite i pris. Jag bestämde mig därför att åter köra en swingtrade. Problemet i morse var att Nordea Investor krånglade. Det gick helt enkelt inte att lägga en order. Efter 10 minuters väntan till kundservice kunde slutligen en handläggare på Nordea hjälpa mig att lägga 2 ordar. Det är just detta som är nackdelen med Nordea Investor. När en bra affär dyker upp kan man missa att göra den för att Nordea har tekniska problem. Det är som sagt inte första gången detta händer men jag hoppas givetvis på förbättring framöver.

Hursomhelst så sålde jag idag 1500 Handelsbanken A för 100.30 kr st. Istället köptes 1000 Hufvudstaden tillbaka för 146.30 kr st. Efter courtage har dragits blev det en vinst på runt 750 kr. För dessa pengar har jag köpt in 2 Lundbergföretagen för 284 kr st och resterande pengar får ligga kvar i kassan tillsvidare. Med denna affär fortsätter jag stärka mitt ägande inom Lundbergsfären och behåller samtidigt mitt innehav i Hufvudstaden. Även om värderingen känns lite hög just nu vill jag fortsatt behålla mina aktier. Hufvudstaden är ett fantastiskt bolag och samtidigt passar det bra i min portfölj för lite mer riskspridning. Det är dock inte omöjligt att jag ökar på lite i Handelsbanken kommande lön om aktien håller sig runt 100 kr. 

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag önska alla läsare en god fortsättning på veckan :-)

tisdag 12 februari 2019

Vimla fyller 5 år och förändring i portföljen

Vimla fyller 5 år

Till och börja med vill jag berätta att Vimla nu fyller 5 år och med det har de sitt bästa erbjudande någonsin.

Just nu får du 5 månader till halva priset och på det 55 GB surf gratis. Abonnemanget har ingen bindningstid så skulle du inte vara nöjd är det bara säga upp det direkt.  Som jag skrivit tidigare ger jag mina läsare 10 kr rabatt varje månad resten av era liv om ni använder min tipslänk. Genom att ni är min Vimla vän ringer jag gratis varje månad men skänker även allt överskott till välgörenhet varje månad. I dagsläget har jag 34 vänner och det ger mig 340 kr rabatt på min telefonräkning varje månad. Vimla fungerar på det sättet att för varje vän du skaffar får du 10 kr rabatt varje månad. Du ger det samma tillbaka till din Vimla vän. I dagsläget krävs det 10 Vimla vänner för att ringa gratis. Skaffar ni fler vänner kan ni höja er surf eller skänka bort överskottet till välgörenhet. Det bästa med Vimla är den goda kundservicen. Men även att abonnemanget är billigast i Sverige och på sikt finns det som sagt möjlighet att både ringa gratis och skänka pengar till de som behöver de mest.

Vill ni spara pengar och samtidigt bidra till välgörenhet rekommenderar jag att bli min vän. Det finns roligare saker att lägga pengarna på i livet än en telefonräkning. Ni som redan är min Vimla vän vill jag åter säga tack för ert stöd. Er vänskap gör skillnad.Förutom detta valde jag att göra en förändring i portföljen.

Hufvudstaden har fått lämna portföljen tillfälligt i förmån för Handelsbanken. 1000 st Hufvudstaden har sålts för 146.40 kr st. Istället har 1500 Handelsbanken A köpts in för 99.64 kr st. Med det fick jag lägga till lite pengar för att få ett jämt antal Handelsbanken aktier. Orsaken till försäljningen är flera. Jag tycker fortsatt att Hufvudstaden är ett fantastiskt bolag. Men aktien har gått riktigt svagt den senaste veckan efter att ha gått riktigt starkt under en period. Just nu tycker jag aktien har en ganska hög värdering och samtidigt lockar det att öka i Handelsbanken då jag tror avkastningen den närmaste tiden framöver kan bli bättre där. Jag kan mycket väl ha fel men detta beslut känns iallafall rätt just nu. Jag har den senaste tiden funderat mycket på Handelsbanken. Då jag 2017 sålde av mina då 6000 aktier var det just för att bolaget var högt värderat i kombination med en sämre utdelning än jag tänkt. Priset när jag sålde var mellan 125-132 kr per aktie då jag sålde i omgångar. Sommaren 2018 köpte jag åter 3000 aktier kortsiktigt till portföljen mellan 94-98 kr st. Dessa såldes efter en kort tid med drygt 30000 kr i vinst. Sedan dess har aktien åter hamnat under 100 kr och jag tror det kan vara ett bra läge att öka igen. Jag tyckte den senaste rapporten var helt ok trots en lite sämre utdelning än väntat samtidigt som jag tycker banken känns ok värderad. Då jag tyvärr inte har några likvider liggande fick därför Hufvudstaden lämna portföljen tillfälligt. Jag kan mycket väl ta in Hufvudstaden som enskilt bolag igen om läget känns rätt. Annars äger jag bolaget med substansrabatt genom Lundbergföretagen. Framöver kommer jag stärka mitt ägande i Lundbergföretagen och med det kommer jag även öka mitt ägande i Hufvudstaden då nästan 20 % av Lundbergföretagens substansvärde består av just Hufvudstaden. Jag kommer givetvis uppdatera när jag gör någon förändring i portföljen igen.

Förutom detta har portföljen presterat riktigt bra detta år. Från att ha varit nere i 1.7 miljoner i portföljvärde i slutet av förra året har nu portföljen växt på sig bra och passerade idag 1.9 miljoner igen.

Jag vill framförallt tacka mitt största innehav H&M för den goda kortsiktiga avkastningen. Bolaget är upp över 12 % i år och min förhoppning är givetvis att aktien kan fortsätta gå bra framöver. Min andra förhoppning är att Handelsbankens aktie kan få lite fart och med det prestera lite bättre framöver. Jag håller som sagt tummarna att portföljen kan fortsätta leverera en ok avkastning och satsar på att nå 2 miljoner i portföljvärde inom närtid.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-)
onsdag 6 februari 2019

Köpt och sålt aktier för nästan 400 000 kr idag

Idag kom Handelsbanken med sin rapport och med det blev det stora kursrörelser i aktien. Eftersom jag vart på jobb hela dagen har jag inte hunnit läsa igenom rapporten ordentligt men försökte ta till mig det viktigaste.

Handelsbankens rörelseresultat i fjärde kvartalet blev 5.288 miljoner kronor. Det kan jämföras med förväntade 5.211 miljoner, enligt Infront Datas snittestimat utifrån 18 analytikers prognoser.

Räntenettot uppgick till 7.872 miljoner kronor, något under väntade 7.922 miljoner, medan provisionsnettot blev 2.611 miljoner. Där var snittprognosen 2.594 miljoner.
Utdelningen föreslås bli 5:50 kronor per aktie, att jämföra med snittestimatet på 6:49 kronor.
Lägre marginaler tyngde räntenetto. Handelsbankens räntenetto var i stort sett oförändrat under fjärde kvartalet jämfört med närmast föregående kvartal och uppgick till 7.872 miljoner kronor. Det var 1 procent under Infront Datas snittestimat. Högre affärsvolymer bidrog positivt med 98 miljoner kronor samtidigt som något lägre marginaler sammantaget minskade räntenettot med -8 miljoner.
Banken valde även under fjärde kvartalet att hålla en hög aktivitet i upplåningsmarknaderna, vilket påverkade räntenettot negativt. Medelvolymen utlåning till allmänheten ökade med 1 procent.
Lägre betalningsprovisioner. Provisionsnettot var också i stort sett oförändrat och uppgick till 2.611 miljoner kronor. Nettot av betalningsprovisioner minskade med 4 procent och uppgick till 520 miljoner kronor (542), där nettot av kortprovisioner uppgick till 325 miljoner kronor (356). Banken får årligen en rabatt från kortföretagen och denna erhölls för 2018 under tredje kvartalet, vilket påverkat jämförelsetalen.
Courtageintäkterna ökade med 2 procent. Ut- och inlåningsprovisionerna ökade med 4 procent.
Lägre utdelning än väntat. Handelsbankens styrelse föreslår en utdelning på 5:50 kronor per aktie för 2018. Infront Datas snittestimat pekade mot 6:49 kronor.
"Vidare föreslår styrelsen att det nuvarande återköpsprogrammet om maximalt 120 miljoner aktier förlängs ytterligare ett år", heter det även i bokslutet.
Kapitalnivå som väntat. Handelsbankens styrelse föreslår vidare att årsstämman ger bemyndigande för att emittera konvertibla skuldebrev, i form av så kallade AT1-obligationer "i syfte att anpassa bankens kapitalstruktur till vid var tid rådande kapitalbehov".
Handelsbankens kärnprimärkapitalrelation var i linje med snittestimatet 16,8 procent vid årsskiftet.

I och med denna rapport väljer banken att behålla en del pengar som istället kunnat delas ut till oss ägare. Tyvärr är det inte första gången jag blir besviken på en sämre utdelning än väntat från Handelsbanken. Det var just en sämre utdelning i kombination med hög värdering som gjorde att jag sålde mina då 6000 aktier i början av 2017. Just nu tycker jag det är mer ok med en lägre utdelning då framtidsutsikterna ser lite sämre ut. Kan banken investera dessa pengar på något bra sätt kan det vara bra på sikt att vara lite försiktigare. Men hursomhelst hade jag räknat med en höjning på minst 50 öre per aktie. Resultatet var i nivå med förväntningarna och därför tycker jag banken kunnat delat ut något mer. 
Detta resultat gjorde att aktien fall rejält idag. Under dagens jobb hann jag följa aktiens rörelse och han med det några korta swing trades som senare under dagen visade sig bra.
Följande köp och sälj gjordes under dagen:
200 H&M såldes för 145.46 kr st. In köptes 300 Handelsbanken A 95.174 kr st.
1000 Hufvudstaden såldes för 153 kr st. In köptes 1590 Handelsbanken A för 95,936138 kr st.
Lite senare såldes 1890 Handelsbanken A för 96.86 kr st. 
In köptes åter 1000 Hufvudstaden för 152.10 kr st samt 200 H&M för 143.36 kr st. 
Efter alla dessa swing trades var gjorda har jag räknat ut att det blir ca 3200 kr i vinst minus courtage på runt 350-400 kr. 
Det resulterade iallafall att jag köpte 10 Lundbergföretagen för 285.60 kr st.
Med det fortsätter jag stärka mitt ägande i Lundbergföretagen. Gällande Handelsbanken behåller jag mina 3500 aktier. Handelsbanken har presterat fantastiskt historiskt och på sikt ser jag Handelsbanken som en stabil utdelare med viss tillväxt.  

Förutom dessa investeringar har jag även denna månad fortsatt att skänka pengar till bättre behövande. Denna månad har 100 kr skänkts till Hjärt&lungfonden. 50 kr till Cancerfonden och 50 kr till hjärnfonden. 
Efter månadens gåva har bloggen skänkt följande sedan start:
                            Hjärt & Lungfonden          300 kr
                            Läkare utan Gränser          100 kr
                            Cancerfonden                    100 kr
                            Hjärnfonden                      100 kr
                            WWF                                  50 kr

                            Totalt:                                 650 kr 
Med det vill jag tacka er alla som hjälper mig bidra till dessa organisationer. Ert stöd gör skillnad. Vill du också stödja någon av dessa organisationer rekommenderar jag er att bli månadsgivare eller ge en gåva till dem via sms.

Ett annat alternativ är att bli min Vimla vän och på så hjälpa mig att skänka mer pengar till olika välgörenhetsorganisationer.

Allt överskott från Vimla kommer gå till bättre behövande. Har ni fler tips på hjälporganisationer som ska få pengar framöver? Kommentera gärna.


Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Hur ser ni på dagens rapport från Handelsbanken?

torsdag 31 januari 2019

H&M Q4 2018


Idag har mitt största innehav H&M rapporterat sitt resultat för det fjärde kvartalet 2018.

Resultatet var lägre än väntat och uppgick till 4.302 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Det kan jämföras med väntade 5.064 miljoner. Även bruttomarginalen blev lite lägre och hamnade på 54.2 procent jämfört med förväntade 54.9 procent.

Enligt H&M har man tagit kostnader i samband med tidigare genomförda byten till nya logistiksystem samt förberedande till kommande omställningar. Dessa kostnader påverkade resultatet negativt med cirka 560 miljoner.

Inför rapporten var det många analytiker som trodde att H&M skulle sänka sin utdelning men så vart inte fallet. H&M kommer i år att betala ut 9:75 kr per aktie och med det håller man i sin positiva utdelningstrend att aldrig ha sänkt utdelningen. Under 2019 kommer investeringarna (capex) minska med 1.8-2.3 miljarder kronor. Bolaget har en fortsatt stark finansiell ställning med beaktande av kapitalstrukturmålet.

Framöver ser H&M ett lägre behov av reor. H&M har under kvartalet haft en valutamotvind då koncernens valutakorg påverkats negativt av en stark dollar i jämförelse med motsvarande period förra året.

H&M planerar att öppna cirka 175 nya butiker netto under verksamhetsåret 2018/2019. Knappt hälften kommer utgöra de nyare varumärkena.

I och med skiftet i branschen räknar H&M med att det finns möjlighet att omförhandla och förbättra hyresvillkoren för upp till 1000 butiker under 2019.

H&Ms varulagret har uppgick till 37.7 miljarder i utgången av november. En ökning med 12 % i kronor räknat och 10 % i lokala valutor, jämfört med året innan.

Varulagernivån är fortsatt högt men har förbättrats från det tredje till det fjärde kvartalet. H&M ser successivt förbättrade lagernivåer framöver genom ett starkare kunderbjudande i kombination med effektivare inköp och logistik. 

H&M Club har växt till 30 miljoner medlemmar och finns nu på 16 onlinemarknader. Ytterligare 7 marknader väntas tillkomma 2019. Genom H&M Club erbjuds kunderna fri frakt och retur på onlineköp.

Kortsiktigt har detta en marginalpåverkan. Men långsiktigt skapar det positiva kassaflöden till bolaget.

H&M håller på att införa RFID-teknik (radio-frequency identification) för att snabba på varuförsörjningskedjan och skapa en större flexibilitet. I dagsläget finns RFID-teknologin i 1.200-1.400 av H&M:s butiker och målet är att det ska öka till 2.500 vid utgången av 2019.
H&M har även ändrat sig när det gäller att bredda försäljningen av huvudmärke H&M till tredje part och kan nu tänka sig fler plattformar i framtiden. Idag samarbetar H&M med Tmall och Zalando.

Reflektioner gällande dagens rapport
Jag tycker på många sätt det ser lovande ut för H&M framöver. Marknaden är fortsatt tuff inom klädindustrin och tids nog kommer de starkaste överleva och de svagaste gå under. H&M kommer under 2019 ha ett minskat investeringsbehov och kommer ha möjlighet att förhandla sig till bättre hyresvillkor. H&M har under en längre tid haft negativa valutaeffekter genom en stark dollar. Någon gång i framtiden kommer en svagare dollar gynna dem. Det jag ser mest positivt med H&M just nu är att det finns mycket som kan bli bättre framöver efter en tuff tid. Min tro är att det kommer vara mindre behov av reor framöver och med det kommer vi se bättre marginaler. Jag tror även det finns goda chanser att lagernivån kan fortsätta förbättras. På Instagram växer antalet följare till H&M så det knackar och detta ser jag som ett bra tecken att H&M är fortsatt väldigt populära bland mer modemedvetna. I dagsläget har H&M 28.8 miljoner följare och under 2018 tillkom ca 2,5 miljon följare. Som jämförelse har tex Zalando 594 tusen följare och ökade sitt följarantal med drygt 50 tusen under 2018. En annan fördel med H&M i jämförelse med tex KappAhl, Zalando mm är deras satsning på H&M home som jag tror kan bidra positivt på längre sikt. Det ska som sagt bli fortsatt intressant att följa H&M under 2019. Jag har stora förväntningar till förbättringar framöver och ser fram emot en fin utdelning nu 2019. Om inget drastiskt negativt sker tror jag även att H&M kommer kunna fortsätta dela ut en rejäl summa även kommande år. Detta genom att H&M fortsätter växa i kombination med kostnadsbesparingar samt mindre investeringsbehov framöver. Tids nog kommer troligtvis även dollarn försvagas till viss del och då kan man se en valutamedvind som i dagsläget våra svenska industribolag har.   
Med det behåller jag mina 4500 aktier och ser positivt på framtiden.

Hur ser ni på dagens rapport från H&M?
måndag 28 januari 2019

Månadens inköp

Då var det åter dags för lön och med det innebär det givetvis nya investeringar. December var en bra månad jobbmässigt. Som jag skrivit tidigare på bloggen jobbar jag nästan alltid när alla andra vill vara lediga. Även denna jul passade jag på att jobba så mycket jag kunde och det var endast julafton kväll jag var hemma och firade med familjen. Det hela resulterade i 234.5 timmar på jobbet och tidsmässigt blev det ett nytt rekord i antal timmar jobbade på 1 månad. Lönemässigt innebar det en lön på ca 51000 kr brutto. Det är min näst bästa månad lönemässigt någonsin. Enda gången jag lyckats haft en högre lön var när jag jobbade i Norge en period 2014. Då lyckades jag komma upp i 57 000 kr brutto men var i gengäld tvungen att vara i Norge 23 dagar den månaden. Med det har detta år börjat bra inkomstmässigt även om det blivit betydligt mindre jobb nu i Januari och med det en betydligt sämre lön nästkommande månad. 

Denna månad har jag iallafall fortsatt att stärka mitt ägande i Lundbergföretagen. Ytterligare 31 aktier har köpts in till portföljen för 281 kr st. På sikt är min tanke att fortsätta öka mitt ägande då jag ser Lundbergföretagen som ett välskött bolag som till stor del består av attraktiva fastigheter, skog , industri mm.

Efter att ha investerat en rejäl slant i Handelsbanken tidigare i månaden försvann hela min buffert och därför blev det som sagt endast en mindre investering nu i slutet av månaden. Framöver kommer jag fortsätta att jobba hårt samt hålla nere kostnaderna samt fortsätta investera i det som känns intressant för stunden. 

Den närmaste tiden kommer en hel del rapporter och det kommer blir spännande att följa. Mitt största frågetecken idag är hur H&M kommer göra med sin utdelning. Jag räknar med att det kan bli en utdelnings sänkning men tror samtidigt att H&M gör allt för att inte bryta sin fina utdelningstrend sen 1974. Hur de än gör räknar jag med att de gör de som är bäst för bolaget på längre sikt och det ska bli spännande att se hur rapporten kommer se ut nu den 31 Januari. Annars är min förhoppning att de bolag jag äger kommer visa skapliga siffror och med det behålla eller öka sina utdelningar. Jag ser iallafall fram emot både kommande rapporter samt utdelningar.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Har ni gjort någon investering nu vid lön?
onsdag 23 januari 2019

Har tagit en mindre förlust i Mekonomen

Idag tog jag beslutet att avyttra mitt lilla innehav i Mekonomen. Tanken var att äga bolaget en längre tid men efter mitt inköp har aktien fortsatt ner och känns förvånansvärt svag. Nu har ju aktien gått ner en längre tid men min förhoppning var att fallet skulle stanna upp till viss del efter vinstvarningen. Så har dock inte hänt än. Fånga fallande knivar är lockande men svårt. Ofta fortsätter svaga aktier att falla och tyvärr kan problemen visa sig värre än man trott. Även om jag kan tänka mig äga Mekonomen på lite längre sikt valde jag idag att sälja mina aktier för 72 kr st och ta en mindre förlust på strax under 3000 kr. Om portföljen ska nå 2 miljoner i år krävs det att bolagen jag äger presterar. Därför valde jag idag att istället investera mina pengar från Mekonomen försäljningen i Handelsbanken. Jag tycker Handelsbanken är attraktivt värderad runt 100 kr och i dagsläget hoppas jag pengarna gör mer nytta där. Historiskt sett har ett köp i Handelsbanken runt 100 kr alltid vart en bra affär för mig och jag hoppas på det även denna gång. Med det stärker jag åter mitt ägande i banken då 500 aktier har handlats in för 101 kr st. Framöver måste jag jobba på att inte lockas av fallande knivar. När det ser billigt ut brukar det finnas en orsak till det och förlora pengar på fallande knivar är inte kul. Som Warren Buffet säger: Det är mycket bättre att köpa ett fantastiskt bolag till ett hyfsat pris än att köpa ett hyfsat bolag till fantastiskt pris.

Annars kom Castellum med en fin rapport idag. Bolaget har imponerat den senaste tiden och jag tycker det är kul då så många i bloggosfären äger bolaget. Själv har jag ju valt Hufvudstaden som top pick i sektorn och hoppas att rapporten kommer in bra nu den 14:e Februari. Annars ser jag närmast fram emot H&Ms rapport som kommer den 31 Januari.

Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen. 

Med det vill jag även önska alla läsare en trevlig vecka :-)