Sidor

onsdag 5 juni 2019

Jag blir PRO 2 kund hos Avanza

Sedan jag blev uppgraderad till PRO kund hos Avanza har jag handlat betydligt mer än jag gjort tidigare. Courtaget har kommit ner en bit och det innebär att jag behöver lägre marginaler för att göra olika typer av affärer.  De bolag jag i dagsläget handlar i är H&M, Handelsbanken, Lundbergs, Investor och Industrivärden. Jag har flera bolag på bevakning men just nu är det främst dessa bolag som står i fokus. Bara den senaste veckan har jag sålt och köpt i H&M för nästan 600 000 kr. Ni kan se mina transaktioner här under:

 
Som ni ser är det inga större vinster på varje transaktion. Precis som mina tidigare kortsiktiga affärer i Investor blir det någon krona här och någon krona där. Kan jag få lite extra avkastning till portföljen är jag fortsatt glad. Jag utnyttjar helt enkelt prisrörelsen på börsen och desto mer volatilitet desto bättre för en trader. Förutom H&M håller jag även koll på priserna på mina andra aktier. Bland annat har jag åter sålt av Lundbergs då priset på investmentbolaget sköt iväg ordentligt igen. Lundbergs uppvärderades åter en gång och substansrabatten är i princip borta igen. Pengar från Lundbergs  placerades i främst i Industrivärden som fortsatt har en viss substansrabatt. Skulle Lundbergs åter få en substansrabatt i framtiden är det mycket möjligt att jag återkommer som ägare.

Hursomhelst så såg jag idag att jag kommit upp i över 5000 kr i courtage de senaste 30 dagarna. Det innebar att jag ringde Avanza och nu har de uppgraderat mig till PRO 2 kund. För att bli Pro 2 kund krävs courtage på minst 4000 kr/mån. Det innebär att mini courtaget nu framöver är 39 kr för en affär och courtagenivån ligger just nu på 0.03 %. För att tids nog komma upp till PRO 3 nivån krävs 10 000 kr i courtage på 30 dagar och lyckas jag med det går courtaget kostnaden ner till 29 kr per affär eller 0.02 % i courtage. 

Med det fortsätter jag min kortsiktiga handel i kombination med långsiktigt ägande i mina bolag. Vi får se tids nog om det ger ett bra resultat. Mycket beror givetvis på hur börsen svänger nu framöver.  Skulle det inte uppstå några bra lägen för kortsiktig handel kommer jag tids nog återgå till Avanzas Platina nivå som även den känns helt ok.

Min nuvarande portfölj ser ni på höger sida av bloggen.

Har ni någon gång använt Avanzas PRO 2 tjänst eller har ni funderat på att prova den? 

17 kommentarer:

 1. Intressant att se dina H&M-affärer, du verkar ha känsla för det där. Själv kör jag bara korthandel i Minesto just nu som komplement till mitt långsiktiga innehav. Platina men inte PRO, har inte tiden att daytrada och vågar mig inte på så stora volymer. Som mest omsätter jag högst 30 000 kronor åt gången i korta affärer, oftast mindre än hälften av det beloppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utlandsutdelaren.

   Intressant att höra om dina affärer i Minesto. Trading passar långt ifrån alla. Jag är fortsatt långsiktig med mina investeringar men tycker det är kul att testa på lite mer kortsiktig handel också. Det har gått ganska bra den senaste tiden även om en del av bloggens läsare ser mina affärer som både dumma och att det endast ger fickpengar.

   Fortsatt lycka till med dina affärer och tack för kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 2. Dummaste jag sett på länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.

   Du får gärna specificera vad som är så dumt? Hela min blogg eller att jag kör en del trading i mina innehav?

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Intressant att följa dina kortare trades! Det känns som du ofta har bra känsla och tajming!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Dividend Story.

   Ska jag vara ärlig är det en viss känsla men även mycket tur. Ibland kan snabbheten avgöra om det blir en bra swingtrade eller inte. Tänker man för länge kan läget vara borta några sekunder senare. Men jag tror det är något man kan träna upp för att bli bättre på. Vi får se tids nog hur resultatet blir :-)

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 4. Snyggt jobbat Slimis! Och smart jobbat av Avanza. Det lägre courtaget gör ju att du gör fler affärer och därmed genererar du mer pengar till dem. Klassisk win-win!

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aktiepappa.

   Precis som du skriver är det bäst när alla kan tjäna av en bra affär. Går det bra för mig går det även bra för Avanza. Är tacksam att få så lågt courtage att jag kan testa på detta lite mer. Vi får se tids nog om det är något att hålla på med eller om en långsiktig buy and hold strategi fungerar bättre.

   Tack för din kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
 5. Kul att du hittat en lyckosam strategi!

  Körde för många år sedan en liknande strategi i främst Boliden. Köpte (wurrar) på morgonen och sålde innan lunch, köpte nya under lunch-dippen och sålde på em. Tjänade några ören per papper men med stora volymer blev det några kronor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bilmek.

   Det är kul om man hittar någon aktie man kan köra lite swingtrade i. Jag har gjort det under flera år men den senaste tiden har det blivit lite större summor. Ganska naturligt då portföljen väver med tiden. Men som sagt är jag alltid öppen för nya idéer för att öka min avkastning. Sen finns det givetvis inga garantier att det alltid går bra. Men går det bra överlag blir det lite plus i kanten på sikt. Kul att även du lyckats med lite trading. Hur investerar du annars nuförtiden? Mer köp och behåll strategi?

   Tack för din kommentar :-)

   Mvh Slimis

   Radera
 6. Jag tradade lite förr, men de flesta av de bolagen står mycket högre nu, så även om jag gjorde vinster så hade jag nog tjänat mer på att jag behållt. Det tar nämligen emot att köpa på nytt på högre nivåer. Men det är lite spänning i att trada, så det är kul ibland och det var främst därför jag tradade med en mindre summa. Jag brukar då bestämma en summa jag vill tjäna för dagen, det kan handla om 200-500kr. Handlar det om kortare swingtrade är intjäningsnivån nivån lite mer flytande, men kanske 5000-10000. Svårt att veta och beräkna. Men nu är det utdelningar jag tar ut främst, vill inte sälja mina bästa innehav. Hur mycket tjänade du totalt på HM-traden som visas i dina transaktioner? Med vänlig hälsning, Tibertus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Tibertus.

   Kul och höra om du din tidigare trading.

   Precis som du skriver finns alltid risken att aktien går upp i pris och med det kan man inte köpa tillbaka den billigare. Av den anledningen är det alltid bra att ha en köp och behåll strategi också.

   Just dessa H&M transaktioner resulterade i drygt 1100 kr plus efter alla courtageavgifter var betalda. Mina swingtrade i Investor under 1 månad var betydligt bättre med nästan 6500 kr plus. Men överlag har jag kört en köp och behåll strategi. Kör lite swingtrade om jag tycker chanserna för en god kortsiktig avkastning är goda. Men det finns ju även alltid risk att det inte går som man tänkt sig och då får man bita i det sura äpplet. Får man fråga vilka som är dina bästa innehav? :-)

   Tack för kommentar.

   Mvh Slimis

   Radera
  2. Hej Slimis!
   Då fick du ihop en fin slant på kort tid :) Du fick också en bra slant på Investor! Ett av mina bästa innehav är Axfood (kom nyligen över 100% värdeökning förutom alla fina utdelningar genom åren i Axfood), )sen skulle jag även i nuläget ha svårt att sälja bort mina Atlas Copco, Investor, ICA, Industrivärden, Latour, Castellum samt anknoppningar Epiroc och Essity. De har hittills tuffat på uppåt helt ok över tid samt kommer nog fortsätta ge stegrande utdelningar. Alltså inga snabba raketer utan aktier som fått ligga till sig eller avknoppningar. En av mina sämsta är Betsson, där jag köpte nästan på topp..hade dessutom tänkt swingtrada den, men just nu tar jag utdelningarna så får jag se sen längre fram :p Med vänlig hälsning, Tibertus

   Radera
  3. Hej igen Tibertus.

   Riktigt fin portfölj du har. Håll hårt i de bra bolagen :-) Precis som du skriver kan man inte alltid ha rätt. Ser ut som de flesta av dina investeringar har gått bra :-) Kul att höra om din portfölj iallafall.

   Tack för din kommentar och fortsatt lycka till med ditt sparande :-)

   Mvh Slimis

   Radera


 7. Behöver du brådskande lån ?
  Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag inga fler bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden. Våra förutsättningar är väldigt enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3% per år. Våra överföringar tillhandahålls av bankerna för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information tack.

  E-post : georges.matvinc@gmail.com

  WhastApp : +33756924191

  SvaraRadera
 8. Hej
  Ursäkta mig, men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, vänligen kontakta oss via e-post eller WhatsApp.

  Epost: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: ' 33756949346 '

  SvaraRadera
 9. Hej
  Ursäkta mig, men bara för att berätta att vi är ett lokalt företag och vi erbjuder pengar lån till alla seriösa och ärliga människor för att öka sin verksamhet eller göra ett köp. Räntan är 3% per år.
  För mer information, vänligen kontakta oss via e-post eller WhatsApp.

  Epost: simondurochefort@gmail.com
  WhatsApp: ' 33756949346 '

  SvaraRadera