onsdag 13 juni 2018

Minskat ner lite i H&M

Jag valde idag att avyttra 100 H&M aktier för 143 kr st. Den senaste tiden har jag ökat på en del i H&M och jag skrev vid det senaste köpet att jag kunde tänka mig att åter minska med 200 aktier om priset på aktien fortsatte uppåt. Ökade på H&M idag. Nu har ju inte priset på aktien stigit så mycket sedan inköp, men jag ligger så pass tungt exponerat mot bolaget att jag gärna vill minska min exponering lite. Jag behåller mitt resterande innehav tillsvidare. På Fredag lämnar H&M försäljningssiffror och givetvis hoppas jag att den kan överraska positivt. H&Ms konkurrent Inditex visade idag ett bättre resultat än väntat för årets första månader. Min förhoppning är att även H&M kan visa ett ok resultat. Annars gick aktien väldigt bra igår. Upp runt 5 %. H&Ms huvudägare Stefan Persson har sålt Hexagon aktier för ca 2 miljarder kronor. Det spekuleras i att han kommer fortsätta tanka H&M aktier. På sikt kanske han har för avsikt att köpa ut bolaget från börsen. Det krävs dock en hel del pengar för detta, så det är inget jag tror är möjligt inom de närmaste åren. Men på sikt är det inte omöjligt. Givetvis vill jag själv hellre behålla mina H&M aktier än att Stefan Persson ska köpa upp dem. Men som småsparare måste man acceptera om bolaget köps ut från börsen. Om nu H&M tids nog blir utköpt från börsen kommer troligtvis priset på aktien vara betydligt högre än idag. Pengarna från försäljningen läggs i kassan tillsvidare.


Tror ni att Stefan Persson köper ut H&M tids nog?


Uppdatering:




H&M
UPPKÖPSRYKTEN INGEN BÄRING ENL ORDFÖRANDEN - BREAKIT (Direkt)

2018-06-14 12:28

STOCKHOLM (Direkt) Ryktena om att H&M:s huvudägare Stefan Persson ska köpa ut klädbolaget från börsen har ingen bäring alls.
Det säger han till Breakit på torsdagen.
"Det är samma snack som varit ända sedan vi gick till börsen", säger Stefan Persson.
Men finns det någon substans i ryktena?
"Nej, det finns ingen bäring på de ryktena alls", säger han till Breakit.

I och med detta besked faller aktien kraftigt idag och aktien är ner på drygt 136 kr igen. I och med dagens nedgång köper jag tillbaka de 100 aktierna jag sålde igår men ökar även på med ytterligare 100 aktier. Aktierna köptes för ca 137 kr styck. För mig är det positivt  att Stefan Persson inte tänker köpa upp hela bolaget. Men man kan ju fundera när han tankar aktier för flera miljarder på kort tid. Troligtvis tänker han att det blir en bra affär på sikt. I och med dessa köp stärker jag åter på mitt ägande i H&M och väntar in morgonens rapport.     

Uppdatering 2:

Aktien har återhämtat sig skapligt under dagen och står i skrivande stund i nästan 142 kr. Under dagen har jag sålt av 100 aktier när priset var 139,50 kr per aktie. Resterande aktier behåller jag. Min nya portfölj ser ni på höger sida av bloggen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar