onsdag 11 januari 2017

Säger upp Comhem. Besparing 4428 kr per år.

Jag vill tacka er på Com Hem för att ni höjer er avgift. I och med det har jag tagit mig en funderare om det är värt att betala er nya avgift på 369 kr  i månaden för en hastighet på 100 Mbit.

Det var när Cornucopia skrev att Com Hem justerar priset som det fint heter.

http://cornucopia.cornubot.se/2017/01/icke-inflationen-com-hem-justerar.html#comment-form

 Men en höjning på 19% är det rimligt?

Självklart är det bra för aktieägarna som får betalt för kalaset men för mig som kund är det mindre bra.

Då mitt mål detta året är att ytterligare sänka mina utgifter valde jag idag att köpa in en Netgear N600 Wifi USB Adapter för 269 kr hos Elgiganten. En engångsinvestering som kommer löna sig.

Har nu testat och det går bra att både titta på Youtube samt att spela mitt favoritspel. Jag blev förvånad över att hastigheten var så bra som den är och jag upplever att Vimlas surf har bättre hastighet än jag idag har hos Com Hem.

Nu kommer jag framöver koppla min mobil till Netgear N600 enheten som sitter i min USB port här i datorn.

I och med att jag värvat 15 st Vimla vänner som jag skrivit om tidigare :

 http://slimis20.blogspot.se/2016/12/fran-att-ringa-for-145-kr-till-0-kr.html

 Får jag förutom gratis telefon samtal 4 Gb data gratis varje månad. Min flickvän har också Vimla så vi får även data varje månad från hennes abonnemang.

Lyckas jag däremot att värva 6 st Vimla vänner till kan jag istället ha 10 GB data i månaden gratis.

https://vimla.se/?201605250938281876

Jag kommer nu tillsvidare även att surfa gratis här hemma. Enda risken jag ser idag är att få höja min internetgräns om mycket surf går åt. Men även om jag måste höja till 10 GB data per månad kommer det inte kosta mera än 60 kr i månaden. 


Vad tycker du om min ide och har du gjort någon bra besparing detta år?

20 kommentarer:

 1. Japp.... tror detta är framtiden då fler och fler inser att man inte behöver betala dyra bredbandsavgifter när mobilen fungerar bättre och bättre som Wifi komplement.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan nog vara så. Vi får se hur det ser ut om några år. Mvh Slimis

   Radera
 2. 4428! Daaayum... att folk betalar sådana summor för lite 1or och 0or..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det finns nog de som betalar mer också :-) Mvh Slimis

   Radera
 3. Att vara kund hos comhem innebär INGA fördelar. De har smyghöjt i flera år för mig och snart kommer jag nog ta samma beslut som dig och höja surfen via mobilabonnemanget i stället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är vanligt bland många bolag att dom smyghöjer. Hade tidigare ett studentpris genom min flickvän och betalade endast 100 kr per månad. Förra året blev det 199 kr och nu 369 kr. Så man kan säga att det har gått upp en del. Tittar man mycket på filmer går det åt mycket surf. Jag är dock en mindre användare av internet så jag hoppas klara mig på lite mindre surf. Ja precis som allt annat är det värt att jämföra iallafall :-) Mvh Slimis

   Radera
 4. Snyggt! Jag hade gjort samma sak om jag varit tvungen att betala mer än 100kr/månad för bredband. Nu ingår bredbandet i min avgift så jag behöver inte fundera på det. I min förra lägenhet betalade jag 100kr/månad för bredband.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett riktigt bra pris. Du är grym att hålla nere kostnaderna. Tyvärr finns inga leverantörer här som erbjuder några bra priser. Man får göra.det bästa av situationen. Mvh Slimis

   Radera
 5. 369kr/månad är ju inget annat än ockerpris (i mitt tycke).. Bra val att säga upp abonnemanget, vilket jag tror är något som kommer bli en trend inom de närmsta åren då många går över till att dela sitt internet från mobilen (som du nu gjorde). Stora problem för ComHem, bredbandsbolaget etc --> högre slutpris på kvarvarande kunder pga de höga kapitalkostnaderna som måste täckas. Blir en ond cirkel.
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag tror också det kan bli förändringar bland privatpersoner. Precis som att nästan alla hade hemtelefonen förr i tiden och idag är det inte alls lika många som har det. Tekniken går framåt :-) Tack för kommentar och håller med om att det är ockerpris. Mvh Slimis

   Radera
 6. Men med 4Gb från mobilen klarar man sig inte länge liksom. Kolla man på YT i 1h drar den redan 1Gb data så för att klara dig i en månad måste du nog ha 50GB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick 20 GB gratis när jag skaffade abonnemanget. Precis som du skriver går det åt mycket om man tittar på youtube, videos mm. Är man en filmälskare är det omöjligt även med ett 10 GB abonnemang i månaden. Jag tittar dock väldigt sällan på film. Spelar endast lite som avkoppling ibland. Sen följer man ju börsen och betalar räkningar :-) Tack för kommentar. Mvh Slimis

   Radera
 7. Nu har vi tillsammans gjort Comhem 7764 kr fattigare per år på bara några dagar! Ringde och kapade tv-abonnemanget idag. Eftersom det är det enda företaget där jag kan support-numret utantill känns det riktigt bra.

  SvaraRadera
 8. Oj verkar som du haft en del problem :) Hoppas du hittade på nått annat bra och billigt abonnemang. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, inget tv-abonnemang alls blev den bra och billiga lösningen!

   Radera
  2. Härligt att höra :) Fortsatt lycka till att jaga kostnader. Mvh Slimis

   Radera
 9. Mycket bra val måste jag säga :) Har lovat mig själv ta itu med mina fasta avgifter också. Bland annat funderar jag på om jag fortfarande behöver Spotify.

  SvaraRadera
 10. Det kan vara svårt att ändra en vana. Men när man väl blivit av med en utgift så saknar man den inte :-) Kanske finns något bra gratis alternativ till Spotify? Sen blir det ju mer sparat varje månad och på sikt behöver man ju även mindre passiva intäkter för att betala sina kostnader. Mvh Slimis

  SvaraRadera
 11. Är så förbannat på Comhem, det finns inga alternativ om man väl bor i ett sådant hus. Så fort jag flyttar kommer det bli viktigt för mig vilket bredband som jag har tillgång till.

  SvaraRadera
 12. Jasså har dom inte fungerat bra hos dig? Själv har jag vart nöjd med dom. Enda jag inte gillar är att dom höjer priset hela tiden. Mvh

  SvaraRadera